Uitgelicht standaard

Voetballers, foute heertjes, beeldschone serveersters die het begrip ‘arrogantie’ naar een nieuw niveau hebben getild,  nóg meer voetballers en dit alles nabij het plein waar je als Amsterdammer misschien niet heel vaak komt voor een hapje of drankje. Over welke zaak heb ik het? Nou??

Palladium natuurlijk!

De beschrijving hierboven was het stempel dat Palladium (VOLLEDIG  TERECHT) jarenlang heeft gedragen. Maar gelukkig, tijden veranderen. En ook de horeca in Amsterdam wordt steeds wat beter. En zo is het ook voor Palladium. Het interieur is een hele tijd geleden al aangepakt: strak, rustgevend en ruim van opzet. Prettige verlichting, de welbekende serre en achterin veel zitgelegenheid voor eters of borrelaars.

Ik bestel voor de lunch een klassieke clubsandwich met kip, mijn tafelgenoot twee Holtkamp croquetten op brood. Bij beide gerechten is er keuze uit wit en bruin brood. Zoals het hoort komen de croquetten op kraakvers wit casinobrood (jammer van het plastic kuipje boter on the side) en mijn club, ook witbrood is prachtig opgebouwd en bevat alle classics die er in horen te zitten (kip, tomaat, ei, mayonaise, bacon en sla). Alle smaken mooi in balans en ook goede toast. Kosten: 9,50 euro voor de club, 7,50 euro voor de croquetten.  Andere gerechten op de kaart zijn onder andere verschillende broodjes/boterhammen waarbij er een keuze is tussen brood van Menno of van Vlaamsch Broodhuys. Prima dus!

De bediening is écht ok, niets op aan te merken. Heel vriendelijk en snel. Wát een verschil met een paar jaar geleden. Er is echter één aspect wat niets is veranderd in al die jaren, niet storend, gewoon grappig om te aanschouwen. We eten onze lunch terwijl er een bekende voetballer van Ajax binnenstapt nadat hij zijn Vespa voor de deur heeft gezet. Hij hangt verveeld op één van de stoelen en bestelt ‘een frissie’. Aan de tafel naast hem zitten zes knappe jonge dames die hier overduidelijk kind aan huis zijn. Na een luchtkusje en een vluchtig ‘hoe is het met jou?’ richting de sportman nemen ze, zo lijkt het van een afstandje, hun veroveringen van de nacht ervoor in de Jimmy met elkaar door, onder het genot van een glaasje bubbels. Het hondje op schoot van één van de dames heeft het formaat van een flinke eekhoorn, hij heeft vandaag zijn leren jasje met Swarovski steentjes aangetrokken. Hij hoort het gekibbel gelaten aan. We hebben even oogcontact maar ik kan niets voor hem doen. Sommige dingen veranderen nooit, ook niet in Palladium…

Palladium
Kleine Gartmanplantsoen 7-9
www.palladiumamsterdam.nl