Voor de verandering zijn we vandaag niet langs geweest bij een restaurant, lunchroom of borrellocatie, maar hebben we taart gehaald bij Willemijn. Beter bekend als Willem-Pie. Zij bakt vanuit haar keukentje aan de Veemarkt vegan en glutenvrije taarten. En trouwens ook plantaardige cakes, muffins, brownies en energy bars. Ha, eigenlijk bakt ze van alles. Geïnspireerd geraakt door Chantal van Café Chantilly is ook Willemijn haar droom achterna gegaan. Ze heeft haar kantoorbaan opgezegd en gekozen voor haar grote passie: plantaardig bakken! Een lekkere taart hoeft namelijk echt geen ei, boter of slagroom te bevatten…Willem-Pie vegan taart2

En dat bewijst Willemijn met haar bakkunsten. Wij proeven een sticky toffee cake met peer, dadels, pecannoten, en gezouten karamel en een kokos polenta cake met limoen, citroen en vers fruit. De doos weegt echt een ton en dat belooft een goed gevuld (en vullend) stukje cake te zijn.

Mijn aandacht wordt getrokken door de sticky toffee cake. De taart blinkt en ruikt naar ontbijtkoek. Het water loopt al in m’n mond. Bij het eerste hapje proeven we zoet en zout door elkaar. Ja de Tony’s Chocolonely Melk karamel -zeezout is niet voor niets een succes. Het zout is trouwens wel op een subtielere manier aanwezig dan bij die reep chocola. De toffee-stroop bovenop de taart zorgt voor het blinkende effect en hiervan is ook een laagje in het midden aangebracht. De cake proeft kruidig en is hier en daar een tikkie zompig- precies zoals het hoort. De stukjes pecannoten zijn niet te missen en het maakt de cake compleet.

Kokos polenta cake met limoen en citroen Willem-Pie 2

Daarna wagen we een hapje van de kokos polenta cake met citroen, limoen en vers fruit. Natuurlijk is dit een plaatje om te zien door de vrolijke kleuren van het verse fruit. De cake is korrelig en smaakt verrassend zoeter dan verwacht. De zoete smaak proef je op je tong en de zure smaak proef je aan de zijkant van je tong, grappig! Op het laatste proef je de kokos erg goed. Echt, deze cake is lekker. Zo lekker, dat we zelfs de kruimeltjes met het vorkje pletten en opeten.

Voor feestgangers (of anderen) is een klein stukje van deze taarten al voldoende. Je hebt hier te maken met voedzame en gezonde cake en dat maakt het smikkelen extra fijn. Het liefste wil Willemijn een eigen zaak, waar ze haar passie zou kunnen uitbreiden. Tot die tijd prijzen wij onszelf en u gelukkig dat we via haar website deze en anderen zoetigheden kunnen bestellen. Trouwens, bij Coffeemania aan het WG plein in West kun je ook haar creaties proeven.

Willem-Pie Catch52 vegan

Willemijn van Wenum

06539 789 62

willem-pie.nl

Insta: willem_pie

Facebook: willemijnpie

willemijnvw@gmail.com