Uitgelicht standaard

Boca’s behoeft bij velen eigenlijk geen introductie meer, ze openden alweer enkele jaren geleden deze vestiging, vorig jaar kwam ook de tweede aan het Sarphatipark bij waar Marianne toen al een stukje over schreef. Maar nu dus ook een korte impressie van de eerstgeborene aan de Westerstraat. Ik was hier al een paar keer eerder geweest en steeds weer was het zoeken naar een plaatsje, Boca’s is namelijk vanaf dag 1 al een doorslaand succes. Deze vrijdagmiddag waren wij vroeg, rond 15.00 uur, en was er plek zat.

Aan de tafel naast ons zat een groot gezin dat, uitgaande van alles wat zij deden, zeiden en aan hadden, niet vaak in de grote stad kwamen. Misschien waren ze er wel voor het eerst. De gelegenheid van het stadsbezoek was het grillen van de nieuwe schoonzoon. Een gespannen jongeman van begin 20, verliefd naast zijn vriendinnetje. Tegenover hem drie kinderen onder de tien die hem met open mond aanstaarden en wat in een boekje lazen. De vader (type saaie man, Hans Anders montuurtje, gereformeerd kapsel en makkelijke instappers) was geheel in z’n element en deed zijn best het nieuwe gezinslid zo grondig mogelijk te keuren. ‘Op wie stem je? Voor welke club ben je? Doe je zelf veel aan sport? Wat ga je na je studie eigenlijk doen?’ Moeder zweeg en tuurde wat voor zich uit maar veerde na de laatste vraag ineens op. ‘En trouwen? Gaan jullie dat doen?’ Dat wist de twintiger nog niet. Gelukkig werd hij gered, de drankjes kwamen eraan! Vader tuurde stiekem naar de borsten van de jonge serveerster en maakte wat handige opmerkingen. Kortom, wij hadden genoeg vermaak.

We bestelden twee lekkere Pinot Grigio’s van de Grape District en wat hapjes. Helaas kunnen de borrel plateaus pas vanaf 16.30 uur besteld worden en ook geen minuut eerder. Dat is wel wat jammer en ik begrijp ook niet waarom die regel in het leven is geroepen… Maar goed, voor die tijd kunnen de Boca’s (kleine broodjes met verschillend beleg) besteld worden. Net als bij een All You Can Eat sushi restaurant ligt er een formulier op tafel waar je in kunt vullen welk beleg je wilt en of je voor wit of bruin kiest. Er is een verdeling gemaakt tussen zoet, kaas, vlees, vis en groente en dan per optie genoeg keuze voor iedereen. Wij kozen voor de hamburger met foie gras en truffel mayonaise en een boca met buikspek en witte kool. De prijs/kwaliteit is dik in orde, je krijgt twee krokante puntjes die rijk belegd zijn en ontzettend goed van smaak!

Drie glazen wijn verder slaat de klok dan eindelijk 16.30 uur en bestellen we het borrelplateau. Ook daarbij is er de keuze tussen vlees, vis, kaas, vega en zoet (!) maar een combi van de eerste drie kan ook. Wij kiezen voor dat laatste en dan de kleine versie. Deze blijkt nog steeds behoorlijk aan de maat te zijn en eigenlijk te groot als alleen borrelhapje voor twee personen. Dus werd het meteen een licht diner. We vonden mooie kazen, goed brood, gerookte zalm met garnituur, warm gegrild vlees en meer! Allemaal niets op aan te merken. Het licht is inmiddels gedimd en de zaak loopt in rap tempo vol. Het personeel is alert en vlot dus dat zit ook wel snor.

Het is niet voor niets dat Boca’s zo lekker loopt. Het heeft alles in zich wat een zaak prettig maakt. De borrelhappen zijn prima, de prijzen ook, de wijnen van de Grapedistrict en de sfeer altijd goed. Dus het is eigenlijk wachten op de derde vestiging…

Boca’s
Westerstraat 30
www.bar-bocas.nl