Champagneria Five Brothers Fat Amsterdam

Bijna iedereen die ooit in Barcelona is geweest, zal bekend zijn met het fenomeen ‘La Xampanyeria’. In de nauwe straatjes van Barceloneta zit een klein, donker, tja, misschien laat het zich het beste omschrijven als ‘hol’, waar je als sardientjes in een blikje geniet van flessen cava die je om de oren vliegen. Dat was de grote inspiratiebron voor Five Brothers Fat, die onlangs hun Champagneria openden op de De Clerqstraat.

Hier kun je dus terecht voor dezelfde flessen cava (brut en rosé) van de enige, echte Spaanse grote broer, uiteraard ook per coupe verkrijgbaar. Zoals het hoort. Is deze ietwat zoetige bubbel niet helemaal ‘jouw ding’? No worries, er staan nog voldoende andere cava’s op de kaart, die net iets droger zijn (wel alleen per fles verkrijgbaar). Ongeacht je keuze: het vloeit er in ieder geval allemaal rijkelijk. Of je nou aan de bar zit, in het open raam langs de straat, of onder de luifel op straat: hier geniet je van ongekend Spaans temperament, in je glas en in de zaak zelf, midden in het hart van West.

En als je er dan toch bent: ga je dan vooral ook even te buiten aan die verrukkelijke happen van ze. De pan con tomate, de buikspek, de hammen, tja, eigenlijk is het allemaal even lekker. Champagneria olé!

>>> Nog meer bubbels, bubbels en bubbels? No worries, wij hebben de ‘Tip 10 – Champagne’ als ultieme uitvalsbasis!

Five Brothers Flat Champagneria

De Clerqstraat 56