Tip 10 champagne Amsterdam Taittinger

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Met vandaag in de hoofdrol: champagne!

En er moet meer champagne gedronken worden. In Nederland drinken we ‘slechts’ 2,5 miljoen op jaarbasis. Dit in tegenstelling tot een slordige 160 miljoen in Frankrijk en een 10,5 miljoen in Japan. En al doen we het in Amsterdam echt niet ontzettend slecht: als je het ons vraagt, is het toch echt voor verbetering vatbaar. Want hoe cosmopolitisch we ons in Amsterdam soms wanen, van champagne drinken hebben we eigenlijk gewoon nog geen snars begrepen. En zeg nou zelf: hoe kun je nou beter het feestfestijn inluiden dat ADE heet dan met een fles bubbels?? Juist… Niet dus. Voor alle niet-ADE’ers: zoek een enigszins legitieme reden (de goudvis is 19 dagen geworden?) en plop er ook eentje open.

Aangezien het aantal tips deze week niet om over naar huis te schrijven was, laat staan dat er een volledig blog mee te vullen was, hebben we zelf maar eens ‘the places to sip a glass of champagne’ onder elkaar gezet. ‘ Cause it’s time to drink champagne and dance on the table…

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview terug van deze week.

 • Freddy’s Bar – Wij gunnen iedere vrouw (en man overigens ook) een karakteristieke datenight met een ‘coupe de champagne’ onder het toeziend oog van wijlen mijnheer Heineken. Vol galanterieën en andere romantiek. Niet meer, niet minder.
 • A’dam Toren – Waar kun je een betere combinatie vinden dan in deze 24-uurs economie op microniveau? Of je er nu eentje laat opentrekken bij MADAM, bij Moon, of op een andere locatie in deze ware hotspot: aan het uitzicht zal het niet gaan liggen.
 • Twenty Third Bar – De schemer valt in, de stad ligt aan je voeten, en aan de bar… een glas champagne. Een perfect startpunt voor een diner in het compleet vernieuwde Ciel Blue (of een van de andere sterrenzaken van het Okura), maar dat hoeft zeker niet. Oesters erbij, wat kaviaar of een ‘catch of the day’… and that’s it.

Brut de Mer Oesters 3

 • Café De Klepel – Is al decennialang een begrip in Amsterdam, maar sinds 2013 een walhalla voor de liefhebbers van de Franse keuken. En voor wijnliefhebbers. Dus ‘do as the French’ en begin je diner hoe dan ook met een glas champagne.
 • Brut de Mer – Wij ‘doen’ graag een glaasje champagne bij oesters. En een van die plekken waar we dat graag doen is aan het ronde gedeelte van de bar, bij de oestermanden. Met een glas blanc de blancs erbij.
 • The Fat Dog – Champagne alleen maar voor ‘sjiek de friemel’-momenten? Nee joh! Het is ook een meer dan heerlijke combinatie bij een hot dog van Ron.
 • Amstel Hotel – Misschien wel even iconisch als Freddy’s Bar. In de zomermaanden op het terras, met een spectaculair uitzicht over de Amstel. Als aperitief voor je diner, als stand-alone of wat ons betreft zelfs als ontbijt: in het Amstel drink je sowieso een glas champagne. End of discussion.

Mr Porter WHotel uitizhct Dam openhaard

 • W Hotel – Als je een zwembad op je dak hebt, dan ben je ook een plek bij uitstek om de champagne rijkelijk te laten vloeien. Waarvan akte. Voor iedereen die graag ziet en gezien wordt met bubbels in de hand.
 • Izakaya – Altijd een prima stek om de champagne open te trekken, maar tijdens de ‘Izakaya Supreme Brunch’ al helemaal! Pure indulgence, als je het ons vraagt. Next stop: 30 oktober!
 • Conservatorium Hotel – Geen uitleg nodig. Hier hebben ze het begrip ‘cosmopolitisch’ begrepen, en daar hoort champagne bij.
 • Restaurant De Belhamel – Een icoon aan de grachten, met iconisch uitzicht over de grachten. Gekoeld te serveren voor een romantisch diner ‘à deux’.
 • Bubbles & Wines – Want kom op mensen: het is niet voor niets een wijn- EN champagnebar! Sluit je dagje shoppen in stijl af bij deze bar met een glaasje bubbels of begin je avond in stijl in de Nes.
 • Sterk Amsterdam – Naarstig op zoek naar een fles champagne en is de horeca inmiddels al gesloten? Sterk Amsterdam to the rescue. Misschien wel de nachtwinkel van de stad met de meest royale collectie. Want ja, waar anders bestel je met alle gemak een flesje Dom Pérignon? Rest our case.
 • 100 Martini Bar (Pulitzer) – Alles is lekker als je het aftopt met champagne… en dat geldt ook voor Martini. Bij de – zeeeer tijdelijke – Sipsmith 100 Martini Bar in het Pulitzer serveren ze de The Millionaire’s Cocktail. Met champagne dus. Dat noemen wij nog eens een onverwachte twist!

En voor alle foute bazen onder ons: een fles champagne kun je natuurlijk ook gewoon bestellen als je in de Bubbels staat, of in Club AIR. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat laatstgenoemde gewoon tot de top-afnemers van feestelijke bubbels hoort in Amsterdam. Ge-ni-aal!

Weet jij een plek waar de nog veel rijkelijker vloeit? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!