Bistrot Neuf Amsterdam restaurant lunch

Hallo deur, mogen we even bij je in huis vallen? Je kunt namelijk ook lunchen bij Bistrot Neuf! Deze Amsterdamse legende ‘sinds 2009’ is niet alleen een heerlijke plek voor een avond Franse klassiekers tijdens datenight of een legendarische avond met vrienden of familie. Daar kwamen wij onlangs achter en vonden wij dus ontzettend goed nieuws. Want dat maakt het leven rond de Haarlemmerstraat rond lunchtijd net weer even een slag leuker en lekkerder.

Bistrot Neuf Amsterdam restaurant lunch brood

Onze tip: de Brioche Neuf! Staat niet op de lunchkaart, maar als je het heeeeeel lief vraagt, dan bereiden ze hem met liefde voor je. Op deze bol geen ordinaire hamburger, maar een romige, witte bol met kreeftenmayonaise, truffel, gebakken eendenlever en rode-uiencompôte… En damn (excusez-moi le mot), wat is dat een geweldige combinatie. Geen fan van briochebrood (of vooruit, de eendenlever, al kunnen we ons dat bijna niet voorstellen)? No worries, want ze hebben nog meer dan voldoende andere lunch specials. Steak tartare bijvoorbeeld, of eitjes ‘en cocotte’, met eekhoorntjesbrood en Reblochon.

Om dat allemaal af te toppen staat de zaak ook tijdens de lunchmomenten klaar met hun legendarische wijnkelder. Been there, done that en hebben onze vingers afgelikt. Dus, iemand zin om te lunchen?

>>> Wil je weten wat Maarten van Bistrot Neuf zelf te vertellen had over lunchen bij deze zaak? Luister dan de uitzending terug van Amsterdam FM. Marianne vroeg hem honderd uit tijdens de wekelijkse ‘lunch special’.

Bistrot Neuf

Haarlemmerstraat 9 (where else?)

PS: Vergis je niet in onze foto van de Brioche Neuf: wij ‘moesten’ delen (van onszelf). In feite is ‘ie dubbel zo lekker…

Bistrot Neuf Amsterdam restaurant lunch

Bistrot Neuf Amsterdam restaurant lunch