Ik ben dus dol op ontbijten. Ik doe het momenteel wat te weinig eigenlijk, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet net zo hard van genieten kan. Doordeweeks bij voorkeur een light version, met knapperig croissantje en een dubbele dosis cappuccino. In het weekend graag een slagje uitgebreider. Dus wat doe je als er dan een uitnodiging voor een ontbijtje van Mr. Porter in de bus valt? Ontbijten.

Mr Porter WHotel uitizhct Dam openhaardHet W Hotel is het nieuwe fenomeen in town. Daar kun je echt met geen mogelijkheid om heen. Als geen ander is het hotel in al zijn grandeur neergezet, dus heb je nog geen beeld gevormd van deze zogenaamde hotspot, dan weet ik het ook niet meer. Zo ook ondergetekende. Ik was al een keer op een willekeurige vrijdagavond in de bar van Mr. Porter beland, en heb daar – mede dankzij een van mijn party-partners – een prima avond gehad, om vervolgens alsnog keihard in een van de afvoerputjes om de hoek te belanden. Inclusief alle anderen left-overs uit de bar. Kennelijk willen we na 3 uur ’s nachts allemaal hetzelfde. Daarin verschillen de gasten van dit hotel, zich, ondanks hun perfect gestylede outfit, dus niet in ten opzichte van iedere andere uitgaansgelegenheid.

Mr Porter WHotel ontbijt pannenMaar goed, terug naar het ontbijt. Goed geregeld en uitgebreid. Dat valt gewoonweg niet te ontkennen. Het ontbijt is royaal, ziet er mooi uit, is uitgebreid, er wordt nergens op geknibbeld geknabbeld, en je krijgt bovendien een prachtig uitzicht over het centrum op de koop toe. Er is een aparte ‘boulangerie’-afdeling, er is een barrista aan het werk, er zijn superfoods aanwezig, er staan shaving dishes vol met licht-Arabisch georiënteerde gerechten, en er is letterlijk een sap-bar met alle sappen op de bar, inclusief het druivensap genaamd prosecco. Soms heb je op zondagochtend namelijk zin in een mimosa. Met een plens jus d’orange naar eigen gelieven.

Mr Porter WHotel ontbijt avocado toastWe moeten er wel eerlijk bij zeggen dat je ervan moet houden, van die internationale allure waarmee het W Hotel zich presenteert. En het dito prijskaartje daarbij. Bij het ontbijt dus geen sprake van hangende locals met of zonder knot, of casual uitbrakken. Nee, het is hier net iets meer zien en gezien worden. En daar moet je van houden. Precies your cup of morning tea? Mr. Porter at your service, in dat geval.

Kosten? E. 35 p.p. inclusief een warm gerecht naar keuze. De avocado op zuurdesem met een gepocheerd eitje is een aanrader.

>>> Weten waar je nog meer een ontbijtje kunt scoren? Check gewoon onze Tip 10!

Mr. Porter Steakhouse

Spuistraat 175

Mr Porter - ontbijt - pannenkoeken (WP)