Uitgelicht standaard

Er zijn een paar plekken in onze heerlijke hoofdstad waar Amsterdammers niet graag komen. Met frisse tegenzin bewandelen ze de akelige Nieuwendijk om bij Niemeijer te komen of ploeteren ze zich door de massa toeristen over het gruwelijke Damrak, bijvoorbeeld richting Goudfazant, café Modern of de Thalys naar die andere wereldstad.

 

En dan is er nóg een straat waar je liever niet komt, tenzij hóógst noodzakelijk. Bijvoorbeeld als je als last-minute kado voor iemand zonder inspiratie (en waar je een niet heel sterke band mee hebt) een H&M bon moet kopen. Precies, de Kalverstraat. Op drukke zaterdagmiddagen DE HEL met veelal onaantrekkelijke mensen op koopjesjacht.

 

Maar nu is er tóch een reden om je tussen de bloem der natie te begeven, maar dan liever op een doordeweekse dag. Sinds enige tijd zit er namelijk een filiaal van het Britse Marks&Spencer. Jaren geleden hadden ze een vrij grote vestiging, als ik me niet vergis op de plek waar nu de Zara zit. Nu zitten ze gelukkig lekker in het begin zodat je al na 20 meter je doel hebt bereikt.

 

album_large_1610251 IMG_0992copy

De opzet van de winkel is ruim met voldoende loopruimte tussen alle schappen om ook op drukke dagen rustig te kunnen struinen zonder angst om piramides met glazen potjes om te stoten, een angst die ik als kind al heb. Nee, er is dus ruimte genoeg. En dat mag ook gezegd worden over het assortiment, dat is gigantisch! De Brit met heimwee kan zijn of haar hart ophalen, eten en drinken uit het thuisland zijn immers toch het eerste wat je mist als je in het buitenland woont. Dus veel typisch Britse gerechten en kant-en-klare maaltijden maar ook broodbeleg, snoep, dranken, sauzen, mosterd en ga zo maar door. Maar ook producten uit andere landen zijn goed vertegenwoordigd, ze verkopen leuke wijnen en bubbels maar ook pasta´s, Indische happen en meer.

 

 

Het merendeel van de winkel bestaat uit eten en drinken maar middenin het eetgeweld kun je ook terecht voor kleding en accessoires. Het is dus één van de weinige winkels waar je een zonnebril, mosterd, biologische ham en een vet lelijke plooirok kunt scoren.

 

Maar hoe dan ook zeker een bezoekje waard!

 

Marks & Spencer
Kalverstraat 226