Uitgelicht standaard

Upper East is weer een zaak rijker. De Wijzen uit het Oosten hebben hun handelsroute verder uitgebreid en openden naast klassiekers als onder meer Quatfass, de Biertuin en Cafe Kuijper onlangs namelijk Bar Bukowski. En ja, voor de algemeen ontwikkelden onder ons: vernoemd naar de gelijknamige schrijver. Recht tegenover het Oosterpark en het OLvG, op het hoekje van de Eerste Oosterparkstraat.

IMG_0763Het pluspunt van deze zaak? Ze lijken wel continue open te zijn. Ieder moment van de dag dat ik langs deze nieuwe helden fiets, is er namelijk wel wat te doen. Van een ontbijt met romige cappucino’s (inclusief hartje van de barista… *sigh*), via lunch tot aan de borrel. De late borrel welteverstaan, want bij Bukowski kun je in het weekend tot een uurtje of drie de buurt gek maken. Met als klap op de vuurpijl de pop-up cocktailbar langszij, genaamd Bar Henry’s. En dan heb je het als ondernemer dus gewoon begrepen. Zeker wanneer je ook nog een prima terras hebt dat van om de gehele pui van je pand loopt.

Conclusie? De mannen achter dit geniale horeca-emperium hebben het gewoon weer geflikt. Mark my words: Bukowski kan niet anders dan een succes worden. Of is het eigenlijk gewoon al. Want op slechts een steenworp afstand van ‘mijn’ geliefde Pijp staat deze zaak voor mij inmiddels al in de top van prima (borrel)locaties in de neighbourhood. Nu is het alleen nog hopen dat deze ultieme horekaffers nu eindelijk ook eens de oversteek over de Amstel gaan maken. Ze kruipen in ieder geval de goede richting op.

Bar Bukowski

Oosterpark 10