Geen zin om te koken vanavond noch om de deur uit te gaan? No worries, dan gewoon je eten bestellen, is ons credo! Want de tijd dat je alleen maar vet eten thuisbezorgd kon krijgen, is allang voorbij. Wij hebben dus gewoon drie tips om gewoon vanuit je luie stoel van te kunnen genieten.

Vandaag in de spotlights: de populaire Pokebowl. Misschien wel de grootste foodhype van dit moment. Wij kenden deze Pokebowl eigenlijk gewoon al jaren als ‘sushi-in-a-bowl’, oftewel een kom met alle ingrediënten die de sushi zou lekker, zonder dat je hoeft te rollen. Sushi voor luie mensen, zeg maar, want zo’n kom scheelt namelijk heel veel tijd en troep. Het Hawaiiaanse gerecht is van oorsprong een snackje voor vissers om de vis op te maken (poké betekent zelfs letterlijk visrestjes), gemarineerd in sesamolie, sojasaus en lente-ui. 

Poké Perfect

Misschien wel gewoon ’the one and only’ als het gaat om Pokebowls. Zij hebben de pokebowl-trend in ieder geval kei- en keihard aan zien komen. En zijn daarmee dus een logische keuze als je op zoek bent naar een kom gezonde heerlijkheid. Wij zijn in ieder geval groot fan van ‘The Witzel’, een kom vol met zalm, avocado en komkommer, afgetopt met oranje masago (je weet wel, het oranjekleurige kuit), lente-ui, sesamzaad en de Poké ponzusaus.

Bestellen maar!

Temakery

Bij Temakery aan de Ferdinand Bolstraat eet je ‘fast casual’, en dan in het bijzonder de Pokebowl. Bij deze zaak stel je je bowl gewoon helemaal zelf samen. Last van keuzestress? Dan zijn er natuurlijk ook vijf ‘chef’s choice’ pokebowls. Bij Temakery draait het overigens om meer dan deze bowls: wij lopen vooral warm van hun befaamde handrolls.

Bestellen maar!

Stach Asian Food Court

Wij vonden Stach al geweldig sinds we voor het eerst voet over de drempel zetten in winkel op de Van Wou. Vooral hun pizza heeft tijden lang iedere zondag de oven geconfiskeerd. Maar sinds de opening van de Stach-winkel op de hoek van de Overtoom en Bilderdijkstraat is het bal. Of liever gezegd: bowl. Pokebowl, that is. De Asian Foodcourt is namelijk top. Als is het dus maar vanwege hun Pokebowls.

Bestellen maar!

>>> Geen zin in een Pokebowl? No worries. Op onze ‘Tip 10 – Thuisbezorgd’ vind je een hele lijst met zaken die ook heel veel ander lekkers gewoon bij je thuis bezorgen!

Heb jij een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Pokebowl Amsterdam thuisbezorgd restaurant Temakery

(fotocredits: PokePerfect, Temakery)