We zijn een stelletje carnivoren bij Catch. Ja, natuurlijk lopen we ook hartstikke warm voor een mooi stukje vis, voor wat schelp- en schaaldieren, en voor groenten, maar als we diep in ons hart kijken, dan vinden wij vlees gewoon hartstikke lekker. En zouden wij – hoe flexitariend mooi het leven ook kan zijn – dat voor geen goud willen missen. Vooral overigens in combinatie met frites en huisgemaakte mayo, maar dat is niet eens onze eerste prioriteit. Wij struinen dan ook met ontzettend veel plezier de stad door, op zoek naar de interessante adressen in deze categorie.

En laten we er daar nu weer eentje van gevonden hebben. Café Carbon – een van jullie adresjes op onze ‘Let’s Meat’ Tip 10 overigens – heeft namelijk uitbreiding gekregen. In de vorm van Café Carbon Zuid. En daar mag de Stadionbuurt mee in zijn handjes knijpen!

Cafe Carbon Zuid Amsterdam

What to expect? Eigenlijk kunnen we daar heel simpel over zijn: niet moeilijk doen. Bij Café Carbon, en dat geldt dus ook voor de Zuid-variant, kom je voor het vlees en is de keuze uit het menu daarmee bloedsimpel, is de ongedwongenheid die er heerst in de zaak heerlijk aards, en nogmaals, vind je het als  vleesliefhebber gewoon een prima zaak. Helemaal als je van chimichurri-saus houdt.

Wij hebben zelfs een full-proof drie-stappen-plan ontwikkeld voor de jongste telg in deze horecafamilie:

  1. Bij mooi weer plaatsnemen op het terras (avondzon mensen, avondzon!) langs de zijkant van het pand, en bij minder mooi weer op één van de ruim 100 zitplaatsen binnen. Wacht, seriously? Ruim 100 zitplaatsen? Yup. En toch voelt het niet als een Bierfabriek aan.
  2. Een keuze maken uit het menu. Ook hier geldt: niet moeilijk doen. De keuze zit hem namelijk vooral in soort vlees. Wij hebben genoten van de Côte du Boeuf. En balen er nog steeds van dat we twee stukjes hebben moeten laten liggen. Maar ja, twee vrouwen hè, dus die resterende 147 gram van de totale 600 ging er echt niet meer in. Maar dat zei verder niets over de kwaliteit én de cuisson van het vlees. Want die was pretentieloos lekker.
  3. Sit back and relax. En geniet van de service van de lieve dames en heren in de bediening. Die doen namelijk ook niet moeilijk, en zijn daarmee heerlijk verfrissend gastvrij.

Cafe Carbon Zuid Amsterdam

Cafe Carbon Zuid Amsterdam cote du boeuf

De Amstelveenseweg is aan de ‘wat dieper Zuid-kant’ van de Amstelveenseweg een mooie zaak rijker. En dat is wat ons betreft wat de buurt daar wel kon gebruiken. Want laten we eerlijk zijn: zoveel zit daar nu ook weer niet in die Stadionbuurt. Café Carbon Zuid is daarmee vooral een zaak die er is voor de buurt. En geef ze eens ongelijk. Want zeg nou eerlijk: beter een goede buurt, dan een verre vriend. Of niet dan?

>>> Weten waar je nog meer een lekker vorkje vlees kunt prikken? Voilà, hier is onze Tip 10.

Café Carbon Zuid

Amstelveenseweeg 312