Uitgelicht standaard

De Van Woustraat kent een nieuw afhaaladresje. En niet zo maar een. Een nieuwe ondernemer is opgestaan om het eigenhandig op te nemen tegen de commerciele ‘To Go’-reus Albert Heijn: STACH. En wij zijn dol op dit soort middenstand!

Sinds begin februari probeert Stach Schaberg (ja, het is inderdaad gewoon zijn voornaam) Amsterdammers uit De Pijp en omstreken eigenhandig te overtuigen dat kant-en-klaar niet perse slecht, zoutrijk en smaakloos hoeft te zijn. Bij hem kun je juist terecht voor het tegenovergestelde: gezond, snel en smaakvol. Een woordencombinatie waar de meeste yuppen en dinkies in De Pijp wel warm voor lopen. Recht tegenover de Albert Heijn op de Van Woustraat staan dan ook dagelijks de verse pasta’s (gevulde grote schelpen), curry’s, stamppotten (al zijn we nu benieuwd wat de zomervariant gaat worden) en salades (bieten, couscous) in de schappen. Aangevuld met een ruim assortiment antipasti, zoals de meest lekkere harde/zachte/geurloze/stinkende worstjes en kazen. Veel komt van regionale leveranciers en is dus bovenal vers. Inmiddels grote favoriet bij ons in huis is de verse pizza, met mooie prosciutto. Daar kunnen geen twintig Dr. Oetker (spreek sinds 3 jaar uit: Eutker) pizza’s tegenop. Een knapperige bodem, en precies genoeg beleg om deze smaakcombinatie tot zijn recht te laten komen. En – speciaal voor de zoetekauwen en de vrouwen – naast onder meer chocolade- en sticky toffeetaartjes ook het gehele assortiment Tony Chocolonely.

Bij STACH kun je shoppen, halen maar ook gelijk opeten. En als je geluk hebt, wordt er ook nog ter plekke gekookt. De kant-en-klaat kampioen is alle dagen van de week geopend, van 11 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds. Nu alleen nog hopen op een volgende locatie!

STACH FOOD
Van Woustraat 154-winkel
T 020 754 2672
www.stach-food.nl

Openingstijden:
Alle dagen van 11.00 – 22.00 uur