Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En vandaag hebben we de lekkerste stukjes vlees voor je op een rijtje gezet. Biefstuk, entrecote, steak, spareribs… als het maar lekker mals is!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FMLuister hier het interview van deze week.

  1. Meat West – Vleesliefhebber? Dit is the pleace to be. Vlees, vlees, en nog eens vlees. Met een fantastische open keuken waar je de koks jouw stukje vlees met liefde ziet bereiden. Mals, smaakvol en die lekkere grillsmaak… En ook niet onbelangrijk: de sides zijn ook to die for. Geroosterde tomaatjes, knapperige frietjes, homemade kruidenboter… Yum!
  2. Pompstation – Een kaart vol vlees: rib eye, tournedos, entrecote en als pronkstuk Oma’s Biefstuk: vlees 2ossenhaaspuntjes met cognacsaus. Om je vingers bij af te likken!
  3. Castell – In het centrum op de Lijnbaansgracht worden je steaks bereid op de houtskoolgrill. En een keer trek in iets anders dan een stukje biefstuk? Ze hebben ook lekkere satétjes!
  4. Café Carbon – Combinatie tussen de gezelligheid van een oud-Amsterdamse kroeg en een goed steakrestaurant. Waar je kunt kiezen uit véél vlees. Zelfs een enorme steak van 1 kilo! Voor de liefhebber…
  5. Het Steakhouse – Volgens één van onze lezers de állerlekkerste spare ribs van de stad! Al 20 jaar aan de Amstelveenseweg, 100% Iers rundvlees.
  6. Café De Klos – Midden in het centrum, door één van onze lezers getipt voor het goede lamsvlees!
  7. Cannibale Royale – Tja, met zo’n naam moet je wel goed vlees hebben natuurlijk. Vooral de spareribs zijn hier letterlijk om je vingers bij af te likken. Zo mals, ze vallen zo van het botje af. Ook leuk voor na de kroeg trouwens, in het weekend is de keuken tot 3 uur ’s nachts open. Dus een keer geen kleffe shoarma of droge friet maar gewoon een goed stuk vlees na het stappen!
  8. Westergasterras – Voor de lekkerste lamsburger van de stad. Inclusief die huisgemaakte frietjes. We zetten hier ook graag onze tanden in de USA bavette trouwens. Genieten op het terras!
  9. Smokin’ Barrels – Burgers, kreeft, kip, en biefstuk. En surf & turf natuurlijk. En biertjes. Voor als je een keer iets anders wilt dan die standaard rode wijn bij je biefstuk. Lekker!
  10. Red – Bij RED eet je twee dingen: biefstuk of kreeft. De biefstuk komt van Zuid-Amerikaans rund, gebakken in roomboter. Smullen. En natuurlijk, hoe eenvoudiger het concept, hoe meer we er van houden!

vlees

Foto: Catch52.nl (helaas niet in de lijst, wel het vermelden waard: Julius Bar & Grill)

Voor volgende week zijn we op zoek naar de beste zomerhits van 2015. Waar wordt het dit jaar zien en gezien worden? Dus: wie heeft voor ons de gouden tip? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!