We hebben het laatst al aangekondigd: The Harbour Club is weer een locatie rijker. Of misschien zouden we moeten zeggen: Amsterdam Zuid is weer een zonneterras annex restaurant annex borrellocatie annex IMG_1790etc etc etc rijker. Aan het begin (of eind, hangt ervan af of je centrum- of ringtechnisch aan komt) van de Apollolaan is een stuk braakliggend terrein namelijk omgetoverd tot Harbour Club Kitchen. Een ongelooflijk mooi stuk braakliggend terrein aan het water, op de grens van Oud Zuid en de Pijp, that was.

Dus wat dat betreft kan ik het initiatief van THC-groep alleen maar toejuichen. Een paar jaar ben ik dag in, dag uit langs de Amstelkade gefietst, met de vraag welke slimme horecaondernemer dit zonnige, waardevolle stukje grond zou opeisen. The Harbour Club dus.

Zelf had ik nooit echt een uitgesproken mening over The Harbour Club. Wel een idee bij het bezoekende publiek. Noem het gerust een vooroordeel, en dat was dan ook de reden dat The IMG_1809Harbour Club bij mij dus ook nooit echt top of mind is geweest. De zaak in Oost heb ik dan ook slechts een keer mogen bezoeken, en dat had meer te maken met een radio-optreden van een klant van mij, dan dat ik bewust voor die locatie had gekozen. En de zaak op Ibiza, tja, in vakantiestemming is alles Himmelhogh Jaugend, en dus onze borrel was dat daar ter plaatse ook.

Over de nieuwe zaak heb ik ook nog steeds geen uitsproken mening, in die zin dat ik helaas niet kan zeggen ‘hoe de sfeer is’. Ik hoorde namelijk bij een van de lucky few die vlak voor opening mochten komen voorproeven. En over dat proeven, daar heb ik dan weer wel een IMG_1791mening over. Dat was in mijn geval namelijk meer dan voldoende en vooral smakelijk. En geef toe, met een voormalig chef van het Okura als adviseur, en een chef in de keuken die zo ontzettend trots keek bij het presenteren van de wagyu, dan kan dat dus ook eigenlijk niet anders.

En de locatie? Ja, ook daar heb ik wel een mening over. Die is ingericht des Harbour Clubs. Denk groteske bonte schilderijen aan de muur. Denk leren kuipzitjes met ronde tafels (de magnums Ice Imperial a 210 E-tjes per stuk zullen er niet misstaan…), zowel in het restaurantgedeelte als op de aanlegsteiger (vandaar die plek in de Tip 10 aanlegsteigers 2.0). Denk grootse ruimtes als het gaat om het bar- en eetgedeelte. Saignant detail over het restaurantgedeelte: het bestaat namelijk ‘slechts’ uit een zeildoek dat wordt opgetrokken zodra de The Harbour Club 1zon het maar even toelaat, en een volledig openslaande glazen zijkant. een gewaagd experiment in ons regenachtige kikkerlandje maar op dagen als deze: hallo strandgevoel in hartje Zuid!

Dus ik kan me zo voorstellen dat, als je met een leuk gezelschap bent, en het slagen van je avond niet afhankelijk is van wie er wel of niet om je heen vertoeft, het zeker geen verkeerd idee zou zijn om een bezoekje te brengen aan The Harbour Club Kitchen. Al helemaal niet met temperaturen zoals vandaag. Laat staan morgen. Want je harbour club kitchenmoet het ze hoe dan ook nageven: The Harbour Club Kitchen heeft hier een zomerse topstek in handen, in hartje Amsterdam. Voor bezoekers ter land en te water gezien de aanlegsteiger.

En ja, wellicht dat je zo nu en dan genoegen moet nemen met wat ‘over the top’ bezoekers die met wat flessen Moet Ice Imperial laten zien dat er bij hen nooit sprake is geweest van enige economische crisis. Maar ja, wees eens eerlijk, dat overkomt je ook op Ibiza. En laat dat tegenwoordig nou een van de favoriete vakantiebestemmingen zijn in Nederland. Dus… scheelt je toch weer een vliegticket.

The Harbour Club Kitchen

Apollolaan 2

>>> Op zoek naar een lekkere aanlegsteiger voor op deze mooi zomerdagen, en net The Harbour Club voorbij? Check dan onze Tip 10 van deze week! Schip ahoy!