Leuk hoor, lekker eten. Maar een beetje zelf-respecterende horecazaak heeft natuurlijk ook een ‘signature drink’. Hoog tijd om ‘tot op de bodem’ voor jou uit te zoeken wat, waar en door wie geschonken wordt. Welkom bij Gin & Topics – omdat het perfecte drankje de tongen losmaakt. Op ieder moment van de dag.

‘Vir “Gin” Tonic’ – Bar Brasserie OCCO

Ingredients: VirGIN, Fevertree tonic, partje limoen, takje tijm

virgin cocktail

Dat een goede cocktail niet per se alcohol hoeft te bevatten heeft Bar Brasserie Occo ons voor eens en voor altijd bewezen. Zij maken hier namelijk hun eigen alcoholvrije Gin: VirGIN. En die is lékker. Dit zelf bedachte en gemaakte drankje op basis van alcoholvrije wijn, jeneverbes, kardemom, szechuanpeper en citrus is het meest frisse drankje dat we in tijden proefden. Ze serveren hem hier in een tot aan de rand gevuld ijskoud glas, met een partje limoen, takje tijm, gecombineerd met Fevertree tonic. Een verrassend en fris smaakbommetje!

To drink on which occasion? De Vir “Gin” Tonic is heerlijk als aperitief. En ja, het is een inkoppertje maar niet minder waar: het perfecte drankje voor de geheelonthouder of pregnant ladies onder ons. Maar ook voor degenen die dus gewoon eens trek hebben in een verrassend ander aperitief. Wij dronken hem op een snikhete zomerdag en dan is dit het soort drankje waar je van wil blijven drinken. Meer, meer, meer! Dorstlessend, fris, verrassend en het drankje ziet er ook nog eens lekker zomers uit. Het oog wil immers ook wat.

Deze ‘Vir “Gin” Tonic’ werd je geserveerd door niemand minder dan…

Maarten, barkeeper sinds 2010

maarten occo

De liefde voor horeca begon al vroeg. 14 jaar geleden om precies te zijn. Zes jaar geleden begon hij als stagiair bij The Dylan, bij restaurant Vinkeles. Langzaam verschoof zijn focus naar Bar Brasserie OCCO. Waarom? De liefde en passie voor dranken. En dan juist niet per se die met alcohol. Maar koffie, limonade’s, frisdranken, mocktails, you name it. Maarten is altijd op zoek naar die ene perfecte smaakcombinatie waar hij zijn gasten ultiem mee verrast. Ze iets laten proeven wat ze nog nooit eerder hebben geproefd. En dat is volgens hem dus ook juist zo leuk aan alcoholvrije cocktails: de uitdaging om een verrassend drankje neer te zetten waarmee je je gasten omver blaast. Je hebt namelijk niet de uitgesproken alcoholsmaak waar je mee kunt werken.

Waar Maarten je dan zo al mee verrast? Naast de Vir “Gin” Tonic kan hij dus ook een alcoholvrije cocktail met koffie voor je maken. Met smaken als cranberry, pruim en kardemom. Of een drankje van rode biet, met smaken als vanille, bramen en cranberry. We geven er niet te veel van weg, want je moet dit dus vooral echt zelf gaan proeven. En misschien nog wel het allerleukste? Maarten heeft voor Vinkeles een alcoholvrije ‘cocktailpairing’ gemaakt voor bij de gerechten. Zo gaat die ‘too good to beetroot’ héél goed samen met een stukje wagyu bijvoorbeeld. Geweldig alternatief voor als je eens iets anders wilt, met de auto bent of gewoon verrast wil worden!

virgin occo

  • Altijd achter de bar (drankje): een alcoholvrije cocktail, van eigen hand natuurlijk. Bij alcoholvrije cocktails is de balans het allerbelangrijkste: bij elke slok moet je iets anders proeven, moet je verrast zijn. Maartens tip? Drink je drankje niet gedachteloos weg, maar wees je juist bewust van wat je proeft. We couldn’t agree more!
  • Secret ingrediënt: verveine, vlierbloesemlikeur en anijs.
  • Shaken or stirred: stirred. Het maakt de cocktails minder waterig (want: geen ijs). Bovendien is Maarten fan van old fashioned cocktails: zo puur mogelijk.

Het moge duidelijk zijn: wij zijn fan van Maarten en zijn alcoholvrije cocktails. En die mogen wat ons betreft letterlijk best wat meer op de kaart. Want de tijd dat een alcoholvrije cocktail gewoon een reguliere cocktail was maar dan zonder de alcohol is echt verleden tijd. Het kan zo veel leuker, lekkerder en creatiever. En ga dat dus vooral proeven bij OCCO aan de bar bij Maarten. Want een alcoholvrije cocktail past niet alleen heel goed in een bewuste levensstijl, het is ook nog eens gewoon hartstikke lekker. En dat is voor ons toch het allerbelangrijkste! En, laten we eerlijk zijn, het scheelt ook weer een kater.

Weet jij een ‘signature drink’ die ook in de spotlights moet? Of vooral die leuke barman/-vrouw? Mail ons: info@catch52.nl, of of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Via Instagram mag natuurlijk ook @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar!

occo binnentuin