Taste Club GrapeDistrict wijndoos Amsterdam

 

Er is een nieuw clubje opgericht….Ja, je hoort het goed. En het beste nieuws: jij mag erbij! Bij de Taste Club van Grapedistrict. Een wijnclubje dus. Wat houdt het precies in? De Taste Club komt er op neer dat je je blind laat verrassen door de heren van Grapedistrict met wijnen die zij voor je selecteren. En dat allemaal op basis van een online smaaktest.

Hoe het werkt: op de site krijg je – heel simpel – een x-aantal producten voorgeschoteld. Het enige dat jij hoeft te doen is door middel van de like óf dislike aan te geven welke je wel of niet lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan smaken als truffel, aalbessen, bosbessenjam, oesters, witlof en paling. Deze ingrediënten vormen de basis van je smaakprofiel en dus de basis van je wijnselectie. Een paar dagen na de test krijg je een op maat samengesteld wijnpakket met 6 flessen thuisgestuurd en kan de proeverij beginnen. Per wijn vind je een beschrijving van het wijnhuis, de druivensoort, de smaken én natuurlijk de ultieme wijn-spijscombinatie.
Ik weet zelf inmiddels vrij goed wat ik lekker vind en niet, dus het was voor mij de vraag of deze selectie ook daadwerkelijk aansluiten bij mijn voorkeuren. De afgelopen weken heb ik verschillende wijnen getest en om eerlijk te zijn kwamen niet alle wijnen overeen met wat ik lekker vind. De rode wijnen waren niet té complex, lekker van smaak en sloten dus prima aan. Over de witte wijnen was ik zelf wat minder te spreken. Ik hou van volle wijnen, waarbij er veel gebeurt in je mond. De drie wijnen die ik kreeg zijn wat minder uitgesproken, zelfs wat saai, en eentje was wat hoog in de zuren.
Of de smaaktest dus 100% bullseye is? Bij mij niet. Misschien ben ik wat veeleisend met wijn, of misschien valt er over smaak niet te twisten.
Hoe dan ook: de Taste Club is wel een leuk idee, vooral voor personen die hun eigen smaak nog aan het ontwikkelen zijn. Want wat dat betreft: van iedere maand nieuwe wijnen uitproberen is nog nooit iemand minder geworden.

Taste Club