Uitgelicht standaard

Marianne schreef enige weken terug al vol enthousiasme over de nieuwe hotspot in de Pijp,
The Dutch Co. Ik was wel erg benieuwd geworden en fietste zaterdagmiddag ook die kant
op. We werden direct bij de ingang netjes opgevangen door een vriendelijke dame die ons een tafeltje aanwees. Direct bleek al dat de serre reuze populair was, die zat stampvol. Maar ‘binnen’ was nog voldoende plek dus zaten we aan één van de bistro tafeltjes vlak voor de bar. Op de menukaart vele uiteenlopende klassiekers, ze zijn immers open van ’s ochtends tot ’s avonds, voor alle maaltijden kun je aanschuiven maar ook een borrel met hapje is hier een goed idee.

 

TheDutchCo5
We kozen voor een tosti en twee verschillende club sandwiches. De tosti was lekker en gemaakt van goed brood. Ook de clubs waren goed, al serveren zij deze hier wat anders dan gebruikelijk. Eigenlijk betreft het gewoon een dikke snee goed brood, rijkelijk belegd. Ik weet eerlijk gezegd niet waarvoor er voor deze variant is gekozen. Lekker was het zeker maar een club sandwich is het niet. Ook vonden we deze flink aan de prijs, 8,00 euro.

 

foto(14)

De service was erg goed, we werden snel en vriendelijk geholpen. Ook de rest van de ‘beleving’ is prettig, je zit hier gezellig, het interieur is goed gelukt en het is als vanouds lekker mensen kijken. De akoestiek is wat ongelukkig, je kunt elkaar niet goed verstaan als de zaak volloopt. Dus ze zouden er verstandig aan doen iets aan de wand te hangen, zodat je wat minder het gevoel hebt dat je in een zwembad zit te lunchen. Maar dat zal met de tijd wel goed komen en is de Pijp dus inderdaad een topzaak rijker. Catch52 wenst The Dutch Co. in ieder geval veel succes!

 

 

 

 

 

The Dutch Co.
Frans Halsstraat 76