Er zijn een paar plekken in de stad waar het als Amsterdammer zoeken is naar een geschikte plek om even neer te strijken. Overigens, als tourist zou ik persoonlijk hetzelfde hebben, maar gezien de trek naar Nutellawinkels onder die doelgroep laat ik dat voor nu maar even voor wat het is. Eén van die plekken is de buurt rondom het CS, in de driehoek tussen het Damrak, de Haarlemmerdijk en de Prins Hendrikkade.

Nog niet zo lang geleden was ik hier in de buurt, en belandde ik per ongeluk op de Nieuwendijk. Een nietszeggend straatje waar volgens mij iedere inwoner van de stad met een grote boog omheen loopt. Want het enige dat je hier vindt zijn coffeeshops (inclusief Bob Marley-rastapet), toeristenwinkels (serieus, wíe op deze aardkloot koopt die pluchen klompen?!), en tja, nog meer coffeeshops. Normaal gesproken was ik linea recta doorgesprint richting Haarlemmerdijk, Zeedijk of Rokin, maar daar was op dit moment even te weinig tijd voor.

En toen was ineens Toastable… Een piepklein zaakje met reuzentosti’s. Perfect voor een makkelijk ontbijt of lunch. Tosti’s met kaas, met ham-kaas, met brie, met geitenkaas (voor de vega’s onder ons), maar voor de waaghalzen onder ons is er ook The Meatball (spreekt voor zich) en The Legend (met gegrilde kip). Of de crosti: de croissant-tosti. Catch zou Catch niet zijn als we zelf niet even onze tanden in zo’n toastie hebben gezet en ja: tried, tested and approved. Ze zijn – letterlijk – reuze.

Voor iedereen die geen zin heeft om verplicht naar deze troosteloze omgeving te gaan voor een lekkere tosti (kunnen we ons iets bij voorstellen), hebben we goed nieuws: Toastable zit ook op de Singel (al moet je daar wel weer het Koningsplein voor doorstaan), maar ze worden uiteraard ook gewoon bij je thuisbezorgd. Lang leve die lieve jongens en mannen met die kubussen op hun rug. Deze tosti’s zijn namelijk perfect anti-katervoer!

>>> Weten waar je hartje centrum nog meer zonder zorgen je culinaire hart kunt ophalen? Check snel onze Tip 10 – Hartje centrum. Er is meer leuks dan je denkt…

Toastable

Nieuwendijk 6

Toastable tosti Amsterdam

(foto: Facebook Toastable)