Weekendtips Amsterdam

Yay! Het is weer tijd voor weekend en dus om leuke dingen te gaan doen. Beetje inspiratie nodig? Hier zijn onze tips voor deze week:

  • In Spanje is het gebruikelijk om je werkweek af te sluiten met “hora del vermut” oftwel tijd voor een glas vermouth met een bijpassende tapa. Grand Café Krasnapolsky neemt deze trend over en organiseert vrijdag Vermouth Friday. Geniet van een lekkere Spaanse of Italiaanse vermouth en uiteraard mogen hierbij de bijbehorende pintxos dan niet ontbreken.
  • Elke 2e vrijdag van de maand organiseert Bulls & Dogs SOUL Supply & Friends. Een huiskamer concert met elke maand een andere special act. En dat alles terwijl je lekker van de hotdogs aan het genieten bent!
  • Maar liefst 3 dagen slaan het team van Joris Bijdendijk en chef Nick Bril van The Jane de handen ineen bij Rijks om de sterren van de hemel te koken. Ze hebben al een klein tipje van de sluier gegeven en dat ziet er meer dan uitnodigend uit.

RIJKS Amsterdam restaurant

  • Zaterdag vind je in de Haarlemmerstraat de jaarlijkse Food Fair. Nog steeds is dit een van de leukste winkelstraten van Amsterdam met een ruime keuze aan leuke winkels, delicatessezaken, restaurants noem maar op. De food fair is door de hele straat te vinden en je kunt overall lekkere dingen proeven bij de vele standjes. Als afsluiter kun je deelnemen aan het straatdiner bij Stout! Zoals iedere jaar komt er een lange tafels in de zijstraat van het restaurant waar je gezellig kunt aanschuiven met je gezelschap voor een bourgondisch diner.
  • Zin in een festival dit weekend? Dan kun je het hele weekend naar Magneet Festival want ze staan maar liefst 3 dagen bij Ijdijk.
  • Zondag beloofd het zonnetje te gaan schijnen dus dan is het heerlijk toeven op de Pure markt in het Amstelpark. Op deze markt vind je meer dan 100 kraampjes waar ambachtelijke producten worden verkocht op het gebied van eten en drinken.
  • De gezelligste pop quiz van de stad vind je zondagavond bij Tapzuid. Lekker drankje, hapje erbij en quizzen maar!
  • Ook deze week hebben weer een aantal leuke zaken de deuren geopend. Zo kun je kennis maken met Cafe AMOI als je zin hebt in Aziatisch eten en bij Het Warenhuis kun je aanschuiven voor een lekkere lunch, brunch, borrel of diner.
  • Dat visrestaurants momenteel populair zijn dat wisten we eigenlijk al. Maar wat zijn de beste, leukste en gezelligste van de Amsterdam? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet in onze tip 10 visrestaurants.

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar.