“There’s only one legitimate synonym for Friday: boom shakalaka…”

En met die gevleugelde woorden in ons achterhoofd zetten wij vandaag de vrijdag in. Want het weekend staat weer voor de deur, en dus is het tijd voor onze wekelijkse weekendtips. Wat wij dit weekend gaan doen? Nou, wat denk je van champagne drinken? Bijvoorbeeld. Geniet ervan mensen!

  • “You will always remember your first glass of Krug.” Dus voor iedereen die deze overheerlijke champagne nog nooit heeft geproefd: rep je dan naar The Champagne Club! Daar kun je je namelijk de komende dagen tegoed doen aan deze voortreffelijke bubbel. Of een van de andere 17 soorten. Plenty to choose from!
  • Zin om te dansen? Haast je dan naar de Vergulden Eenhoorn. Hier draait het vanavond eens niet om eten maar om hitjes, dansjes, drankjes, nog meer hitjes. En dat allemaal in die boerderij hartje Amsterdam.
  • Je (schoon)moeder over de vloer? Dan kun je natuurlijk ook exclusief gaan theeleuten. Aanstaande zaterdag kun je bij Bord’Eau gaan genieten een high tea, uiteraard inclusief champagne, met de culinaire signature van dit geweldige twee sterren restaurant. Inclusief de muzikale klanken van een live Jazz trio. En blijf je nu lang genoeg aan de thee zitten, dan kun je vervolgens natuurlijk ook gewoon doorrollen naar de Promenade, voor nog een glaasje bubbels en wat oesters tijdens de dagelijkse Bubbles & Pearles.
  • Onze lieve vrienden van Hemelse Modder hebben een nieuwe menukaart. Extra feestelijk, en dus extra genieten. Als Amsterdammer moet je hoe-dan-ook een keer bij dit restaurant geweest zijn, dus laat die nieuwe menu nou een uitermate goede reden zijn om te gaan. Vinden wij tenminste.
  • Maar er zijn meer menuwisselingen geweest. Ook Noordwest, precies tussen de Noordermarkt en de Westerstraat heeft een nieuwe kaart. Want deze zaak heeft zomers natuurlijk een heerlijk terras, maar vergeet niet dat je er op alle momenten van het jaar ook heerlijk kunt eten. Vooral die langzaam gegaarde kreeft sprak ons erg aan. Oh ja, en ze hebben oesters…

Restaurant Noordwest Amsterdam

  • Zin om gecertificeerd pizza te gaan eten? Dat kan. Bij SOTTO Pizza. Zij zijn namelijk sindskort het eerste restaurant dat officieel het Verace Pizza Napoletana keurmerk mogen dragen. En dat staat voor gegarandeerd houtgestookt zoals beschreven in het register van Gegarandeerde Traditionele Specialiteiten. Zo, nu jij weer.
  • Een kleine chef in de dop in huis? Stuur je kabouter dan eens op kookles. Bij Hotel de l’Europe kunnen de kleinste gastronomische wondertjes (4-10 jaar) terecht voor een Christmas Pastry Workshop. Smullen geblazen dus…
  • We (of liever gezegd het Parool) vertelde het al eerder: bij de slagerij van The Roast Room kun je nu voortaan ook gewoon ‘als consument aka vleesliefhebber to-go’ terecht. En dat betekent dus voortaan ook thuisgenieten van een côte de boeufje, rib eye, paté of rilette. Hoef je alleen nog maar zelf te koken.
  • Bij Wolf Atelier denken ze dit weekend wat verder dan het bord rond is. Chef Michael Wolf gaat deze vrijdag back to back, met niemand minder dan Michel de Hey. Want wie zegt dat gastronomie en techno niet samengaat? Denk zes gangetjes eten en dan 6 uurtjes lang de voetjes van de vloer. We like!
  • Wat je zondag moet gaan doen? Nou heel simpel. Ga even opwarmen rond de kerstboom in de Pulitzer Winter Garden, met wat warme chocolademelk en rum, een winters soepje of ga je te buiten aan de zoete heerlijkheden van Pause. Tussen 15:00 en 17:00 uur krijg je ook nog eens wat live muziek voor je kiezen!

>>> Of breng een bezoekje aan een van die geweldige Newbies die de afgelopen maand hun deuren hebben gehad. So much to do, so little time…

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

Winter Garden Pulitzer Amsterdam