Uitgelicht standaard

Eindelijk was het dan zover. Ik had een reservering bij BAK, misschien wel het bekendste en meest begeerde pop-up restaurant van Amsterdam. Oftewel: het tofste restaurant van de hoofdstad, dat dus op onverwachte momenten oppopt op een of andere locatie in de stad. Op ‘mijn’ avond was het illustere gezelschap een avond neergestreken binnen de muren van Gebr. Hartering. En dat betekende zes gangen pure, ruige keuken, met een uiterst vriendelijke en efficiente zwarte brigade.

Deze Amsterdamse BAKkers omschrijven zichzelf als iets tussen een cateraar, restaurant en een evenement in, en dat dan dus het liefst op vergeten plekken. Nu is Gebr. Hartering zo alive & kicking als het maar zijn kan, maar dat is dan ook de uitzondering op de regel. Want wat te denken van de gymzaal van het oude HES-gebouw? Of de kelder van de Posthoornkerk?

Het kan in ieder geval allemaal bij BAK. En op iedere locatie koken deze kokkies de sterren van de hemel. Je moet alleen niet vies zijn van wat vergeten groentjes en een orgaantje op zijn tijd, want daar zijn ze dol op. Maar sjongejonge, wat was het eten lekker. Zo genoten wij van onder meer confit van selderij in combinatie met appel, aardpeertjes, zwezerik en lamstongetjes, en dan was dan nog slechts een tipje van de sluier. En dat alles met een uitgebreid wijnarrangement, met onder andere de TamTam van Vleck wijnen. Kortom, rollend de tent weer uit!

Een impressie van de avond? Die vind je hier!

Voor de mannelijke lezers een waarschuwing. Want ga je als echte man genieten bij dit meesterlijke restaurant, dan moet je op z’n minst een snorretje van een week laten staan. Of een ruige baard. Bij BAK zijn ze namelijk niet alleen extreem hip (and so is their audience), maar zijn ze ook dol op mannelijke lichaamsbeharing, uiteraard niet in combinatie met eten natuurlijk. Denk baarden en/of snorren, grofjes, fijntjes, niet of juist wel bijgewerkt: bij BAK en hun entourage is het het hele jaar door movember. Gelukkig zit het ook met het eten wel snor.

Restaurant BAK
E. info@bakrestaurant.nl