Uitgelicht standaard

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Rollende Keukens. Precies een jaar geleden waren wij er uiteraard ook bij en schreven wij over onze bevindingen. Toen spraken wij vol lof maar hadden we ook zo onze twijfels over het vervolg van dit razend populaire eetfestijn. Het is immers vaak zo dat iets dat zo puur, origineel, klein en leuk begint en in korte tijd zo populair wordt, ten onder gaat aan het eigen succes. De stroom aan bezoekers werd immers steeds groter en even vreesde we voor een invasie van borrelende koormeisjes en een doolhof van Vespa´s bij de ingang. Maar wat schetste onze verbazing? Het festival heeft niets aan intimiteit en eigenheid ingeleverd! Natuurlijk, het was weer wat drukker dan het jaar ervoor maar op de een of andere manier is de sfeer zo heerlijk, ontspannen en gezellig, dat het echt niks uitmaakt.

 

foto(7)De variatie aan verschillende eetbussen, limokarretjes, crêpebakfietsen etc was groot en ook het totale aanbod was naar mijn idee flink omhoog gegaan waardoor je niet zo lang in de rij hoeft te staan voor een hapje of een drankje. Eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat wij op zondag, de laatste dag waren en het weer zat toen nou niet bepaald mee. Het miezerde en waaide flink dus niet echt ideaal voor een buitenfestival. Ik hoorde dan ook van menigeen dat Hemelvaartsdag vele, vele malen drukker was vanwege mooi weer.

 

Maar feit blijft dat de heren van Mister Kitchen het weer hebben geflikt! Catch52 feliciteert hen dan ook met deze prachtige aanwinst voor onze stad.

 

foto(2) foto(6) foto(8)