Yeah……het is weer tijd voor weekend! En dat betekent dat wij weer op zoek zijn gegaan naar de leukste events voor de komende dagen. Hierbij onze weekendguide voor deze week.

  • Traditiegetrouw staat rondreizend theaterfestival De Parade in augustus in het Martin Luther King Park. Je kunt hier de komende 2 weken naar ruim 100 theater- of dansvoorstellingen, genieten van de muziekoptredens, gezellig borrelen en eten, en bovendien vermaken de kinderen zich meer dan uitstekend met het maken van poffertjes en in de KinderParade. Oh ja, en wij dus gewoon aan de wijnbar van GrapeDistrict
  • Kauffmann is inmiddels al even open maar het officiële openingsfeest heeft even op zich laten wachten. Tot nu. Vrijdag vieren ze hun opening en naast de nodige drankjes en borrelhappen testen ze ook hun eigen bingo-show uit. Bin-goooooo!
  • Dat Amsterdammers van hamburgers houden, wisten wij natuurlijk allang. Dus dat er nu ein-de-lijk een festival is dat draait om deze klassieker, dan kon natuurlijk niet uitblijven. Met deze zaterdag de allereerste editie van… het Hamburger Festival! Op dit event kun je je tanden zetten in een burger van The Butcher, The Beef Chief, Burgerij and many more.
  • In de nacht van zaterdag op zondag keert hét culinaire nachtspektakel RIJKS After Dark terug. Tijdens deze avond kun je tot in de late uurtjes dineren in misschien wel een van onze favoriete restaurants van de stad, maar dan zonder pretenties. Op het menu: kip van ’t spit mét uiteraard bijpassende wijnen. En om het geheel helemaal af te maken: lekkere beats van de DJ. Top!
  • Net zoals ieder jaar vindt ook dit jaar wederom het Prinsengrachtconcert plaats voor het volledig gerenoveerde Pulitzer Hotel. Je hebt misschien wat geluk of ellebogenwerk nodig, maar als je dan ook een plaatsje weet te bemachtigen voor je bootje in de gracht of zittend aan de kade, dan is dit wel een van de muzikale highlights die je een keer meegemaakt wilt hebben. En als je dan toch in de buurt bent, ga dan naar Jansz. voor een ongedwongen diner, of uiteraard Pulitzer’s Bar voor een lekkere cocktail.

Pulitzer's Bar Amsterdam cocktail

  • Ook leuk: tijdens de zomer is Artis op zaterdag extra lang geopend en organiseren ze verschillende activiteiten tijdens de ZOOmeravonden met live optredens van verschillende artiesten.
  • Meer zin in een partijtje bingewatching? Dat kan. Ook in de buitenlucht: denk heerlijk chillen en Netflixen in de open lucht. Dat kun je zaterdag tijdens het Netflix & Chill Festival van Thuishaven. Kampvuurtje, dekentje, zitzak of hangmat, popcorn erbij en Netflixen maar. Meer heb je soms ook niet nodig.
  • Op zondag vind je de NeighbourFood Market met Amsterdam Blend Market op het Westergasterrein. Op deze gezellige markt vind je diverse kraampjes met lekkere bites die je ter plaatse kunt opeten of mee naar kunt nemen maar ook kraampjes met vintage en tweedehandsspullen.
  • Last but zeer zeker not least: bij Thijs by Dikker en Thijs kun je je deze zaterdag te buiten gaan aan de lekkerste fruits de mer, tijdens hun Bière et Fruits de Mer event. Inclusief de keuze uit twee mooie proeverijen van zeevruchten mét bijpassende biertjes van huisleverancier Two Chefs Brewing.

Restaurant Thijs (Hotel Dikker & Thijs, Amsterdam)

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar.