Uitgelicht standaard

De zomer van 2013 mag wat mij betreft de boeken in als grandioos. Want: lang gewacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen. Oftewel een echte zomer, in alle opzichten. Die niet in een week onverhoopt weer voorbij lijkt te zijn, maar waarin we blijvend genieten van alle geneugten van de stad. En gelooft u mij: die zijn er ten overvloede.

Want los van alle festivals, pop-up-achtige events en nieuwigheden in de stad zijn er ook legio klassiekers te vinden om de zomer te vieren. Maar bij mij staat er sinds kort  eentje met stip op een. Het Bosch, Waterfront om precies te zijn. Met hun bescheiden terras op de steigers van de haven langs het Nieuwe Meer. Waar je enkel hoeft te genieten van de uitzichten voor je, en soms wellicht nog een woord wisselt met je metgezel.

IMG_0988

IMG_0987Een tip: kijk wat verder dan je neus lang is, en neem – als de gelegenheid zich daarvoor leent – vooral plaats op de loungebanken op de steiger zelf in plaats van het terras. Het uitzicht vanaf deze plek is namelijk pas echt verbluffend, entertaining en vooral een en al ontspannenheid. Inclusief allervriendelijkste bediening, die graag met je meedenkt. Zo nodigt het zomerse weer meer uit voor een Gruner Veltliner dan de huiswijn, aldus de gastheer, die na het inschenken van de glazen niet te beroerd is om deze aan te reiken om je dan, als je voldoende hebt aan je eigen gezelschap, vooral met rust te laten. Zodat je optimaal kunt genieten. Vooral in combinatie met de kleine bits en bites, zoals de Ajo Blanco met misschien wel de lekkerste gamba’s die ik in tijden heb gegeten (lekkerrrrrr!!!).

Dus…. Ik heb eigenlijk maar een nadeel kunnen vinden: Waterfront is open van vrijdag tot en met zondag, en nog maar tot oktober. Want dan is kennelijk de zomer voorbij, al hoop ik dan nog eens te kunnen beginnen aan een Amsterdamse Indian Summer. Maar zullen we het de overige (zomer)dagen ‘gewoon’ maar met het Bosch moeten doen. Ook een prima tijdsverdrijf overigens.

Het Bosch Waterfront

Jollenpad 10

(Achterlangs het ING-kantoor, op de kop van de havens van het Nieuwe Meer)