De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En met het Foodtruck festival in aantocht én het goede nieuws dat er sinds kort maar liefst 50 foodtrucks door de hele stad staan hebben we onze lezers deze week gevraagd om ons te tippen op hun favoriete foodtruck. Enjoy! 

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 1. STACKS – Smoked. Grilled. Built. Zowel vlees als vis vanuit een oude Mercedes bus uit de jaren ’60 die ooit dienst deed als arrestantenbus in Amsterdam. Inclusief jaren ’20 retromuziek uit de speakers. De specialiteit? Surf & Turf. Must try… Dit weekend staan ze op zowel Buitenwesten als Milkshake!
 2. l’Entrecote Mobile – Ik ben een grote fan van l’Entrecote et les Dames aan de van Baerlestraat. Natuurlijk voor de steengoede entrecote, lekkere frietjes en prima salade, maar ik hou stiekem het allermeeste van de goddelijke botersaus die bij de entrecote geserveerd wordt. Geheim van de chef, vaak geprobeerd te achterhalen en na te maken, maar geen succes. En in de l’Entrecote Mobile serveren ze een broodje entrecote. Inclusief die goddelijke saus. Waardoor je dus een goddelijk broodje krijgt. Als je deze rode mobile ergens tegenkomt, maak een pitstop. You won’t regret it!entrecote mobile
  Foto: l’Entrecote Mobile
 3. Kus de Kok – Wij kussen deze kok maar al te graag. Geen enkel gerechtje uit deze mobiele keuken is hetzelfde, elke keer bedenkt deze kok weer iets bijzonders. En nice to know: er wordt voor 62% (ja ja, het gaat om de details) biologisch gekookt en er wordt sowieso zonder varkensvlees gewerkt.
 4. Kok au Van – Van deze foodtruck word je gewoon blij. Instant happiness. Deze mobiele keuken voorziet menig festivalganger van lekkere Tex-Mex gerechten van de BBQ: burgers en tortillas. En voor de durfals onder ons: bestel er vooral de door henzelf benoemde fucking hete saus bij. Lekker op een hete zomerdag! Door vele al benoemd tot de beste festivalhap ooit…
 5. Meat at the Bar – Vlees, vlees, vlees en nog eens vlees. De slager in deze foodtruck maakt onder andere ribeye, wraps met biefstuk, en nog veel meer andere lekkere vleesgerechten.
 6. Dirty Duck – Deze dirty ducks reizen met hun fel gele truck het hele land door om festivalgangers te voorzien van, natuurlijk, eend. Zoals stukjes eend met hot sauce, of crispy duck met honing en watermeloen, of een tosti met eend. Weer eens wat anders . En ook leuk: ze houden hier van buitenspelen. En dus breiden ze hun terras nog wel eens uit met toepasselijke spelletjes, zoals een Duckface wedstrijd.FOODTRUCKS
 7. Bunny Chow Experience – Een Zuid-Afrikaanse foodtruck, vernoemd naar het Zuid-Afrikaanse gerecht. Voor wie het nog niet kent: de bunny chow is is een uitgehold brood met daarin een vulling zoals curry.
 8. Vlees noch Vis – Voor het betere vegetarische werk. Je eet hier namelijk een pita gyros zoals je hem waarschijnlijk nog niet eerder hebt gegeten: met vegetarische gyros. Zó lekker. En dan vooral met een dikke klodder home made tzatziki. Met lekker veel knoflook natuurlijk. Te vinden op veel festivals en binnenkort kun je ze ook op een vaste stek vinden, namelijk in een kiosk in Westerpark!
 9. Of je Spaanse worst lust – Let’s get Spanish. Iberico ham, olijven, chorizo, manchego, en natuurlijk een lekker Spaans biertje. Ultiem zomergevoel! Natuurlijk te vinden op veel festivals.
 10. Pass the peas – Voor het ultimate comfortfood. Eten waar je gewoonweg heel blij van wordt. Een goede portie fried chicken bijvoorbeeld. En zo leuk: deze foodtruck wordt regelmatig bestierd door vader en zoon, samen achter het fornuis.

>>> Bekijk hier de volledige lijst met de locaties van de 50 foodtrucks door Amsterdam!

Zijn we onverhoopt nog een foodtruck vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!