Hemelse Modder restaurant Amsterdam lunch

De oplettende lezer heeft het misschien al voorbij zien komen tijdens de weekendtips, maar je kunt in het weekend dus voortaan ook lunchen bij Hemelse Modder. Iedere zaterdag en zondag gaan vanaf 12 uur de deuren open van dit prachtrestaurant op de Oude Waal. En dat is briljant nieuws, als je het mij vraagt! Vooral tijdens de zomermaanden.

Want: het terras is een van de beste ontdekkingen van vorig jaar, heb ik gemerkt toen ik vorig jaar voor het eerst voet over de drempel zette bij dit restaurant. Aan de achterkant van het restaurant zit namelijk een fantastische binnentuin, waar je totaal, maar dan ook echt totaal niet in de gaten hebt dat je je op steenworp afstand van de drukte van de Nieuwmarkt en de rest van het Amsterdamse centrum bevindt. Maar waan je je eerder als diespreekwoordelijke god onder de Zuid Franse plantanen. Vol met je bol dus de zon in, al hebben ze uiteraard ook parasols, als je liever schaduw hebt.

Hemelse Modder restaurant Amsterdam lunch kaas

Hemelse Modder restaurant Amsterdam lunch

De lunchkaart is net als de dinerkaart: overzichtelijk. Je kunt er terecht voor een lichte salade en dus een iets snellere hap, maar ik zou eerder aanraden om jezelf net even wat meer tijd te gunnen, en op zijn minst twee gangen uit te kiezen. De gerechten op de lunchkaart zijn het namelijk meer dan waard. Van de kazen van Kef, de bietenblad met gemarineerde zalm tot aan de huisgemaakte kroketjes van tam konijn. Kun je daarna altijd nog bedenken of je plek hebt voor de enige, echte Hemelse Modder als dessert.

>>> Geen tijd voor lunch? Ga dan gewoon dineren bij Hemelse Modder. En vergeet dus beruchte toetje dus niet. ‘Modder’ dus, maar dan wel hemels!

Hemelse Modder

Oude Waal 11

PS: Mocht het nou iets minder weer zijn de komende weekenden, haast je dan vooral ook naar Hemelse Modder. Binnen zit je namelijk ook meer dan prima.

Hemelse Modder restaurant Amsterdam lunch

Hemelse Modder restaurant Amsterdam lunch

Hemelse Modder restaurant Amsterdam lunch