Wat?! Wordt het aanstaande weekend 20 graden? Kom maar op met die lente! Wij slepen je door die twee mooiste dagen van de week met onze weekendtips. Wat te doen op culinair gebied op zaterdag 2 en zondag 3 april lees je hier.

  • De dorst kan gelest worden bij het Vergulden Bierfestival. Lokale speciaalbiertjes van grote en kleine brouwerijen mag je hier proeven. Hou je niet zo van bier, maar wel van de gezelligheid? Er staan ook kraampjes met ciders en hapjes. Daarnaast wordt er een competitie Beerpong georganiseerd!
  • Op de eerste dag van de nieuwe maand kan je bij East57 oesters slurpen voor maar 1 euro.  En dat is geen grap. Happy. Oyster. Hour(s)
  • Zie het even voor je: de WesterUnie. 128 teams van 2 personen. Een jeu de boules toernooi, oftewel het Mooie Boules Indoor Festival. Voor het geval dat je het nieuws gemist had, jeu de boules is helemaal hip. Binnen enkele seconden uitverkocht, maar er zijn nog extra fantickets beschikbaar voor na 22 uur. Dan is er een grootse afterparty met bandjes DJ’s en live acts. Oh god, hier moet je bij zijn geweest.
  • Op zaterdag kan je met toeristen of met een groepje leipe vrienden een kussengevecht houden op de Dam. Het is namelijk tijd voor The World Pillow Fight Day at Dam Square. Zoek die fluffy outfit maar alvast uit…
  • Inloopproeverij Chablis & Minervois. Op bezoek in het Bilderdijk Wijhuys zijn Domaine Goulley uit Chablis en Chateau Mignan uit Minervois. De hele zaterdagmiddag is er een inloopproeverij gaande.
  • Vorige week dronken we nog een cocktails bij Suite Easy, RAZMATAZ en zondag slurpen we er weer Zilte Rakkers tijdens de Zilte Zondag. Hup naar ’t Hugo de Grootplein.
  • Liefhebbers van Jazz? Dan zit je aanstaande zondag van 5 tot 8 goed op het Javaplein bij Thirty5ive’s Wine & Jazz met Joost Zoeteman op de gitaar en Nick McGuire op de contrabas.
  • IZAKAYA Supreme Brunch. It’s NOT your Mother’s Sunday Brunch. Are we clear? En anders zagen we ’t wel aan de prijs, voor 75 euro mag je genieten van een overheerlijke brunch met goede cocktails en live muziek amidst a cosmopolitan crowd. 
  • Cool, een geupdate soort van pubquiz: Chef’s Podium Foodquiz, part two! Er worden hapjes geserveerd om te proeven en hierbij worden vragen gesteld en er vloeit voldoende wijn. Het onderwerp is Frankrijk omdat de quizmaster daar net twee weekjes heeft doorgebracht. Denk aan: stokbroden, foie gras en kaas. De felbegeerde prijs voor het winnende team is een dinerbon.
  • Last but not least. The Sunday Spring Market. Het Westerpark lijkt wel de Keukenhof met al die bloeiende bollen. Kraampjes vol art, fashion en design staan hier klaar om lekker langs te slenteren op de zondagmiddag.

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar.

>>> Wat zijn de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. Lees het in Tip 10 – Nieuwe restaurants in Amsterdam (maart 2016)