De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  • Luitenant Cornelis – Hollands anno 2016. Met de Hollandse pot mag je dus gewoon weer gezien worden. Want die is alles behalve saai. Bij Lt. Cornelis ga je even helemaal terug de Gouden Eeuw in, zowel op je bord als in het interieur. Prachtige zaak, heerlijk eten!
  • Yoepz kip & kreeft – Al in Utrecht, nu ook eindelijk in Amsterdam. Want wie houdt er nou niet van kip en kreeft? Juist ja. En het allerleukste: je hoeft je hier niet in te houden. Lekker kluiven en eten met je handen, want je hebt gewoon een schortje om. Daar worden wij blij van!
  • Bulls & Dogs – Nog meer goed nieuws waar wij blij van werden deze maand: we kunnen de hotdogs van Bulls & Dogs nu ook op een vaste locatie in de Pijp halen. En dus niet alleen meer op locatie in hun geweldige foodtruck of in de Foodhallen. En die hotdogs zijn dus echt wel de moeite waard: meer dan tien verschillende soorten, allemaal even lekker. En on the side een homemade limonade of gewoon een lekkere cocktail. Het kan hier allemaal.
  • Renato’s Osteria – Naast een pizzeria heeft Renato nu dus ook een osteria: een plek voor goede wijn en simpel huisgemaakt Italiaans eten. Dan zijn wij al snel verkocht natuurlijk. Gewoon lekker aanschuiven, wijntje bestellen, beetje antipasti erbij, genieten!
  • Ter Marsch & Co. – Eerst alleen in Rotterdam, nu ook in Amsterdam. Al sinds 1890 maken ze hier vleeswaren. En dat die goed zijn, dat weten we inmiddels. Ze kregen niet voor niets de stempel ‘beste burger van Nederland’.
OCCO the dylan amsterdam

Brasserie OCCO at The Dylan

  • OCCO ( The Dylan) – OCCO, de brasserie en bar van The Dylan hotel, is helemaal vernieuwd. En hoe! Het was al een prachtig pand, maar de verbouwing heeft alle verwachtingen overtroffen. Wij kunnen vooral niet wachten op de zomer: de binnentuin is al helemaal mooi!
  • Nescio (Generator Hostels) – Hostels zijn dus echt niet meer zo als vroeger (denk viezige slaapzalen en dito badkamers), maar je mag er weer gezien worden. En zeker bij een hostel als Generator. Mooi, schoon, modern, hip en gewoon leuk! Wij waren bij het openingsfeest en dat beloofde al veel goeds. Alleen het gebouw (een oude zoölogische universiteit) is al prachtig. En dat zie je bij Nescio goed terug. Je drankjes doe je in het auditorium, een oude collegezaal.
  • Burgerlijk – Wij kunnen nog steeds geen genoeg krijgen van burgers. Wat een goed nieuws dus dat Burgerlijk nu ook een vestiging opent aan de Constantijn Huygensstraat in West. Je kiest je eigen custom made burger in vijf stappen: van burger tot topping. We want burgers!
  • Mossel & Gin pop-up – In samenwerking met Cut Throat opent Mossel & Gin een pop-up met, jawel, de kaart van Mossel & Gin, maar dan in het klein. Lekker snacken dus. We like!
  • Thai Food Café – Thai food lovers opgelet: je kunt nu ook in de Pijp genieten van een goede pad thai! Ze hadden al een vestiging in Oost, maar het leukste Thaise café van de stad opende deze maand ook haar deuren aan de van Woustraat.

Zijn we onverhoopt een newbie vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!