Uitgelicht standaard

Al vaker genoemd in onze tip-tien lijstjes of anderzijds aangehaald maar nu dus voor ’t eerst een ‘eigen stukkie’ voor de Goudfazant. Ik kwam hier in september 2008 voor het eerst, toen mijn ouders er een groot feest gaven. Sindsdien meerdere keren gegeten, altijd fantastisch!

Nu neem je als (horeca) ondernemer natuurlijk altijd een gok door voor jezelf te beginnen, maar het risico dat híer is genomen, is wel erg groot. Voor degenen die nog nooit het genoegen hebben gehad om hier te eten, het restaurant ligt nou niet echt op een A-locatie in de stad, in tegendeel. Je pakt vanaf het centraal station de pont naar noord, vervolgens fiets je een kleine tien minuten. Nu is dat op zich niet echt een wereldreis, maar je moet echt even goed zoeken tussen de autodealers en andere bedrijfspanden op het terrein waar je ´s avonds een kanon kunt afschieten. En dan, na even zoeken en een keer verkeerd fietsen, zie je een groot bord van het restaurant dat je de laatste 100 meter de goede kant op stuurt. En daar ligt het dan, aan het water met uitzicht op het IJ en het Java eiland.  Hotel de Goudfazant, gevestigd in een oude garage. Rechts een open keuken, recht voor je een oude autobrug waar om de zoveel weken nieuwe auto´s op staan en links de eetzaal. En welke avond je er ook bent, het restaurant zit helemaal vol! Dus ondanks de ligging weet men dit bijzondere restaurant feilloos te vinden, eigenlijk al sinds de opening.

foto(7) foto(8)

En terecht, want wat kun je hier heerlijk eten! Ook Hotel de Goudfazant (voor velen inmiddels geen nieuws meer, maar het betreft hier dus geen hotel) kookt puur en eenvoudig met mooie, eerlijke producten. No nonsense, mooie prijzen, fijne bediening en goed eten, dit alles in een unieke ambiance.

 

 

We eten tijdens ons laatste bezoek, vorige week donderdag, vooraf een gebonden vissoep met mosselen en een steak tartare, als hoofdgerecht kalfstong in madeirasaus met paddenstoelen en zeewolf met asperges, puree van zoete aardappel, zeekraal en beurre blanc. Mooie combinaties, allen perfect gegaard en ook goede porties. We delen het dessert, een chocolade moulleux met een quenelle vanille ijs. We drinken, zoals altijd in dergelijke zaken, een prima huiswijn dus geen ingewikkelde fratsen of wijnarrangementen. Dat past hier niet.

foto(3) foto(6)

 

 

 

 

 

 

De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend, je zit hier voor een zeer schappelijke prijs echt te genieten. De rauwe uitstraling die het restaurant heeft en het gemêleerde publiek dat er zit te eten maakt het een zaak die ook zo maar in het Meatpacking district in New York of SoHo in Londen zou kunnen staan. Mocht je dus eens visite uit het buitenland over de vloer hebben en ze willen laten zien dat ook wij spannende, vooruitstrevende en stoere restaurants hebben in ieder stadsdeel en dus ook aan de andere kant van het IJ, neem ze dan mee naar Hotel de Goudfazant!

HotelGoudfazantA

 

 

 

 

 

Hotel de Goudfazant
Aambeeldstraat 10
www.hoteldegoudfazant.nl