Tip 10 nieuwe restaurant amsterdam juni 2016

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

Restaurant Vermeer – Met het openen van de deuren van Vermeer is de uitgebreide renovatie van de NH Collection Hotels een afgerond feit. Wij zijn vooral blij dat Chris Naylor en zijn team weer terug zijn op hun vertrouwde stek van weg geweest. Want Roomservice by Olof’s was leuk, Vermeer is honderd keer beter.

Bar Botanique – Oops, they did it again. De Wijzen uit Oost hebben de Eerste van Swindenstraat, deep down in East, wat kleur gegeven met de komst van Bar Botanique. Eén groot ticket to the tropics, is het hier. Inclusief hangplanten.

The Lobby Fizeaustraat – Ons geluk kan niet op! Wij zijn al jaren méér dan overtuigd van de culinaire kunsten van The Lobby op het Nesplein. En gegarandeerd dat we dat ook gaan zijn van deze grote broer. Wederom een megastrakke inrichting, en een megavette menukaart. Gaan!

Weesper – De Weesperzijde is een grandioos terras rijker. Met zon. Dankzij Weesper, de grote broer van Vrijdag, aan de overkant van de Amstel. Grote pluspunt naast het feit dat het gewoon een hele fijne zaak is? De wijnkelder, mensen. De wijnkelder!

Restaurant Thijs – Het restaurant van Dikker & Thijs is in een nieuw jasje gestoken. Jonger, moderner, toegankelijker en dat proef je ook terug in de keuken. Tip: de oester-pairing met bier van Two Chef’s Brewing. Die zagen wij nog niet eerder op de kaart staan.

Restaurant Thijs (Hotel Dikker & Thijs, Amsterdam)

Auberge Jean & Marie – Eindelijk geopend: de herberg in de Pijp. Met heeeeel, veeeeel Franse klassiekers, en een terras. Met zon. En wijn. Wij gaan reserveren!

Café Couture Store – Thee voor mietjes? ‘Tuurlijk niet. En dat bewijst Café Couture. in onder meer België al jaren een hit dankzij de huisgemaakte blends die goed zijn voor lijf en ledenen. Voor een warm bakkie troost, een ijskoude ice-tea en zelfs als cocktailbasis. En met de opening van deze experience store is Amsterdam eindelijk aan de beurt. Leut-ze Leute!

Bar Mowgli – En het Beukenplein heeft nog weer een upgrade gekregen. Met Bar Mowgli. Met op de kaart vooral Indiase/Aziatische happen. Smakelijk comfortfood om je vingers bij af te likken. Wij lazen al iets over ramen, buikspek, pekingeend, dashi…nomnomnom…

Piccolo Amsterdam – Klein, maar fijn, dat moeten de eigenaren hebben gedacht bij het openen van dit heerlijk kleine restaurant Italian-style. Op een steenworp van de Hallen, en goed voor ‘mini porties’ (denk mini panino’s). En iets grotere porties (een aperitivo plank). Dé plek voor een aperitivo. Bravo!

Bar Botanique Amsterdam

Meatless District – De Bilderdijkstraat was natuurlijk al een smulstraat geworden, maar daar voegen we sinds deze maand gewoon nog een nieuwe zaak aan toe. Meatless District, voor ontbijt, lunch of diner, vegan-style.

Local Hangout – Op de Nassaukade kun je voortaan terecht voor een heerlijk kopje koffie. Voor echte koffieliefhebbers. Maar ook voor sandwiches, sappen, thee, you name it. We like!

Sillers – Maar er is meer te beleven langs deze kade. Al gehoord van Sillers? Niet alleen goed voor coffee-to-go, maar vooral ook voor hun sandwiches van ijs. Wait what?! Ja je hoort het goed: twee overheerlijke cookies om je tanden in de zetten, met daar tussenin ijs. Sesam, citroengras, chocolade kardamom of chai bijvoorbeeld. Nu die zomer nog!

NEST – Amsterdam heeft een picknickdak. Hotel Casa 400 (vlakbij het Amstelstation) heeft het dak op de schop gegooid, of liever gezegd opgeruimd en ingericht met picknickbanken. Waar je voortaan kunt picknicken. Met uitzicht. Heel mooi uitzicht!

Café Carbon Zuid – Nog een zaak die aan een aanvulling op de eerste ‘leg’ begint. Carbon heeft een klein broertje erbij gekregen, op de Amstelveenseweg. Voor het serieuze steak en grillwerk. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Hatseeee!

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!