Weesper Weesperzijde Amsterdam restaurant

De Weesperzijde gaat er weer een mooie horecagelegenheid bij krijgen. Op het hoekpand waar voorheen het restaurant Van de Markt zat, kunnen we over een paar maanden de drempel overstappen bij Weesper. Deze nieuwkomer op het randje van Oost is een initiatief van een viertal ondernemers die inmiddels al wat successen op hun naam hebben staan: Reinout Ezinga (Bar Baarsch, Café Vrijdag), Sikko de Jong (Café Vrijdag), Jelle Nijhuis (Westerunie, Vondelgym) en Bram de Vente (Café Vrijdag). Dus tja, het zal ons dan ook niet verbazen dat we hier wat parallellen zullen zien. Immers: never change a winning team.

Zoals we ook van grote broer Café Vrijdag gewend zijn, zul je ook bij Weesper de hele dag de deur plat kunnen lopen.Wat we je verder alvast over de zaak kunnen vertellen? Dat ‘ie groot wordt. Denk aan zo’n 450 m2 binnenin, en een groot terras langs de Amstel. En vooral van dat laatste puntje worden wij in ieder geval erg blij: het zonovergoten terras van Hesp krijgt er deze zomer in ieder geval flinke competitie bij. Nog een laatste detail waarom we op voorhand eigenlijk al zin hebben in de opening? De wijnkelder. Want die komt er.

Wij gaan alvast onze slaapzak van zolder pakken en voor de deur liggen, want alles we alles zo bij elkaar optellen, dan kan het niet anders dan dat Weesper eind mei een hele grote glimlach op onze lippen gaat toveren. To be continued!

Weesper

Weesperzijde 144

>>> Wat wij van grote broer Café Vrijdag vinden? Meer dan leuk!

Weesper Weesperzijde Amsterdam restaurant