Tip 10 beste beoordeling Iens Amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Om RTL Nieuws maar eens even te quoten: “De beoordelingen zijn niet meer op basis van de beste recensies, maar op basis van wie betaalt en wie niet. Schandalig.” En dat nadat zo’n twee weken geleden ook al een artikel in het Parool verscheen, over ‘de revolte’ vanuit Amsterdamse restaurateurs zoals Beulings aan het adres van Iens. Aangezien wij he-le-maal niets te maken hebben met reserveringssystemen én het leukste panel van de stad hebben, vroegen wij onze experts dus maar eens naar hun beste beoordelingen. En dat levert toch een lekker lijstje op…

 • Restaurant BAK – In een prachtig pand aan de Veemkade aan het IJ wordt al jaren steengoed gekookt. Alles vers, biologisch en lokaal. En geheel in eigen stijl. Verwacht dus vooral niet standaard ingrediënten op je bord, hier wordt geëxperimenteerd. Denk aan popcorn van varkensvet, of eendeneieren. Tel daarbij op de uitstekende bediening, het fenomenale uitzicht, en op alle punten een méér dan goede beoordeling.
 • Jacobsz – Wat nou twijfelachtige date? Gewoon de ware, als je het ons vraagt! Wij komen terug in ieder geval, want we willen meer, meer, meer…
 • Restaurant Lastage – Verborgen pareltje in de luwte van de Nieuwmarkt. Een sterrenzaak op alle fronten, en eentje waar je hoe dan ook een keer geweest wilt zijn.
 • Le Restaurant – Klein wondertje in een pijpenla, hartje De Pijp. Een zaak waar het allemaal draait om een persoonlijke eetbelevenis. En dat maakt het tot een zaak van formaat!
 • Restaurant EN – Japans eten is nog nooit zo’n feest geweest als bij EN. Doe ons een lol en reserveer zitplek 21 en 22 en laat je verrassen door het ‘handenballet’ van Chef Ken en de heerlijkheden die hij vervolgens voor je neus neerzet. De gegrilde paling is de beste die je ooit eet…
 • Restaurant Choux – Geroemd, geroemder, geroemdst… Een heerlijke stijl van koken en gastheerschap waar je ‘u’ tegen zegt! De enige vraag die rest is: wanneer gaan we?
 • Café De Klepel – Laat het woord ‘café’ je niet op het verkeerde been zetten, want daar is bij De Klepel geen sprake van. Overheerlijk Frans eten, met misschien nog wel overheerlijkere wijnen erbij.
 • Hotel De Goudfazant – Deze valt in het rijtje ‘grondleggers van het nieuwe eten’. Restaurants die gewoon lekker koken met goede ingrediënten. Mooi, puur eten zonder toeters en bellen en in de zaak een sobere maar sfeervolle setting met houten tafels en stoelen, geen muziek, flessen kraanwater en goede huiswijnen op tafel. Gewoon goed, niets meer aan doen. Zo doet de Goudfazant het al jaren.

Restaurant Vermeer Amsterdam 9

 • Rijsel – Al sinds de opening raakt Amsterdam hier niet uitgegeten. De geweldige poussin van het spit, de ‘simpele’ gerechten als huzarensalade, de heerlijke wijnen, de vriendelijke hand bij binnenkomst. Rijsel scoort punten, nog altijd.
 • Restaurant MOS – Het is dat Michelin tussentijds geen sterren uitdeelt, want dan hadden ze dat wat ons betreft allang mogen doen. Wat is dit een fijne zaak… de mensen, de wijnen, het uitzicht en niet te vergeten: de culinaire kunstwerken op je bord.
 • Beulings – Fine dining hartje Amsterdam. Verfijnd, ambachtelijk, gastronomisch. Dit restaurant staat op ons wensenlijstje.
 • Wilde Zwijnen – Aan de Eetbar of in het restaurant, hier ben je gegarandeerd van een avond met lekker eten, goede wijn en prima bediening. Voor een heel vriendelijk prijsje.
 • Sinne – Al sinds de opening komen we heel graag in deze zaak aan de Ceintuurbaan. Top bediening, lekkere wijn en heerlijk eten. Alle ingrediënten voor een memorabele avond. Die Michelinster is dan ook méér dan verdiend!
 • Hemelse Modder – Als je al zoveel jaar de harten van de Amsterdammers weet te raken, dan heb je inderdaad gewoon recht op een plekje in deze lijst. Deze zaak moet iedereen op zijn bucketlist hebben. En niet alleen vanwege het dessert.
 • De Plantage – Simpelweg een voortreffelijk mooie zaak, met heerlijk eten. Met wie dan ook. Het is een plek die geschikt is voor een afspraak met anyone, anytime. Zakendiner, date, bijpraten met vrienden, meet the parents, alles kan hier.
 • Graham’s Kitchen – Wat krijg je als de chef van Le Restaurant zijn eigen zaak opent? Een heerlijke plek waar je fine kunt dinen in een ongedwongen setting. Een aanrader!
 • The Lobby Fizeaustraat – Dat ze bij The Lobby wel begrepen wat goed en lekker is, dat moge duidelijk zijn. Goed personeel, mooie entourage en lekker eten. En dat vind je allemaal ook terug in hun tweede restaurant, aan de Fizeaustraat.

Ron Gastrobar Oriental Dim Sum

 • Ron Gastrobar Oriental – Voor alleen een glas wijn en dimsum aan de bar, of uitgebreid dineren aan tafel, het is hier een Orientaals feestje. De beste beoordeling gaat volgens ons stiekem wel naar de dimsum. En dan vooral die met de foie gras. Need we say more?
 • Restaurant Geisha – Een restaurant én loungebar (ja, die bestaan dus nog!), waar het allemaal draait om de Japanse cuisine. Fine food taking to on a journey through Asia.
 • Café Modern – Van dezelfde eigenaren als Hotel de Goudfazant, dus dan kan het eigenlijk al niet missen. Misschien net een slagje moderner (what’s in a name), maar verder vooral: uit de kunst!
 • Hakata Senpachi – We kregen ingefluisterd dat we voor goed Japans eten in Amsterdam eigenlijk maar op één plek moeten zijn. En dat is bij deze sympathieke zaak in de Rivierenbuurt.
 • Restaurant De Scheepskameel – Van (de kippetjes bij) Rijsel werden we al enthousiast, maar dat geldt ook voor De Scheepskameel. Wat een prachtige zaak, wat een prachtig eten. En elk restaurant waar de gastheer je persoonlijk met een handdruk begroet én gedag zegt, heeft het gewoon begrepen.
 • Restaurant Vermeer – Ja hoor, daar is ‘ie weer. Chef Chris Naylor lijkt niet uit onze (en dus jullie) lijstjes weg te slaan. En dat vinden wij begrijpelijk. Want zoals Aalders Senior al zei: het is ongewoon perfect. Zo, nu jullie weer!
 • Bistro Zuidlande – Laten we er gewoon maar voor een keer de recensie uit het Parool erbij pakken: “Bistro Zuidlande van Arend Nieboer is rustiek en zelfverzekerd onpretentieus. Hemeltjelief, wat kan die man kóken.”
 • Fou Fow Ramen – Authentiek Japans eten. Daar draait het om bij Fou Fow Ramen aan de Elandsgracht. We horen vooral erg veel goeds over de noedelsoep van deze zaak. Kortom: uitproberen!
 • Floor17 – Denken we bij fenomenale uitzichten tegenwoordig direct aan de A’dam Toren, vergeet ook vooral Floor17 in West niet. Daar kun je namelijk ook nog eens heerlijk eten. Veel groenten, veel lokaal, veel specerijen, je moet hier een keer gegeten hebben!
 • Castell – Bij deze zaak kom je niet voor de haute cuisine, maar kom je voor het overheerlijke vlees. En terecht! Een icoon in de stad, en must-visit voor iedere Amsterdammer.
 • Restaurant Le Hollandais – Een oude vertrouwde aan de Amsteldijk, en een aanrader voor iedereen die er nog nooit is geweest. Klassiek Franse keuken (schuwt orgaanvlees ook niet) en een bediening die meer dan kundig is.

Restaurant Anna Amsterdam

 • Lion Noir – Grote favoriet, en echt niet alleen voor datenight. Al vinden wij de zitjes beneden én de tuin daar wel ontzettend geschikt voor. Maar over het algemeen geldt ook: al jaren een constante kwaliteit.
 • Spaghetteria – Inmiddels weten we allemaal dat als je goede pasta wilt eten, je in Amsterdam bij deze pastabar moet zijn. Geen moeilijk gedoe of uitgebreide menukaart, gewoon kiezen welke pasta je wilt, wijn of bier erbij, en klaar ben je. Vergeet dan trouwens daarna een overheerlijke verse home made scroppino te drinken. Volgens ons één van de beste van de stad en een perfecte afsluiter. Ja, mede dankzij de mannen…
 • Restaurant C – We zagen het even somber in toen pop-up legende BAUT vertrok van de Wibautstraat, maar nu we weten dat we C ervoor in de plaats kregen… Onze favoriete plek is de bar langs de keuken, want een chef op de vingers kijken kan best leuk zijn.
 • Snappers – Van een goede cocktail op z’n tijd worden we blij. Heel blij. Vooral ook als er wat lekkere barbites naast staan. Gelukkig krijg je bij Snappers best of both worlds.
 • RIJKS – Wat een briljante zaak is dit! Hollandse meester Joris Bijdendijk maakt ons iedere keer dat we hier zijn, weer blij met zijn culinaire kunstwerken. Hopelijk blijft dit restaurant net zo lang bestaan als het museum zelf: tot in de eeuwigheid.
 • Bistro Noord – Een zaak die op alle fronten een goede beoordeling verdient. Ze koken alleen wat ze zelf lekker vinden. Van bloedworst tot vis tot groenten van het seizoen. Alles komt uit eigen keuken en koken is het allerliefste wat ze doen. En daar genieten wij maar al te graag van mee.
 • Café Restaurant Amsterdam –  Net als de Goudfazant een grondlegger van een stroming die we nog steeds zien. Geen poespas, geen shared dining, geen fusion, geen trends, gewoon goed eten. Volgens ons geen Amsterdam zonder Cradam.

RIJKS restaurant Amsterdam

 • Café Maxwell – Alles wat de wijzen uit het Oosten aanraken veranderd in goud, en dan hebben we het vooral over het Beukenplein. Want wat is dát een leuk plein geworden sinds de komst van Maxwell. Waar we nog steeds graag heengaan voor een biertje en de fingerlicking good spareribs. Gewoon, omdat het er zo gezellig is.
 • Café Panache – Ze bestaan nog geen twee jaar maar we kunnen eigenlijk nu al niet meer zonder. Het goede eten, de geweldige bar on the side, de pitchers G&T, alles aan Panache is lekker. En ben je nog op zoek naar een goede datelocatie? Dan heb je die hierbij gevonden. Bij ons staat ie nog altijd boven in ons lijstje!
 • Blue Boy – De nieuwste zaak van Casper Reinders en Serge Rijn is een blijvertje. Service hebben ze hier begrepen, interieur hebben ze hier begrepen, cocktails en wijnen hebben ze hier begrepen, en Chef Jeroen de Zeeuw heeft fine dining meer dan begrepen!
 • John Dory Vistronomie – Vistronomie ten top, oftewel gastronomisch vis eten. Dát doe je bij John Dory. Ze kwamen, ze zagen en ze overwonnen… wat een prachtzaak!
 • Restaurant Anna – Een prachtige zaak temidden van het Sodom en Gomorra van de Warmoesstraat. Elegant, verfijnd, vakkundig. Maar zo kunnen we nog wel even doorgaan.
 • Hoofdstad Brasserie – Alleen het uitzicht zelf is al fantastisch, maar ook op culinair niveau doet dit kleine broertje van Bord’Eau je hart een stukje sneller slaan.
 • Wink – “Wink schept de voorwaarden, de avond maak jij.” Klein paradijsje in het hart van De Pijp. Met een wekelijks wisselende menukaart, dus je kunt er constant terug blijven komen, en toch verrast worden.
 • Restaurant Daalder – Ondanks de wissel van de chef is restaurant Daalder nog steeds een aanrader. Chef Huwaë zwaait er sinds begin november de scepter. Wij kunnen niet wachten om het uit te mogen proberen.
 • Restaurant Braque – Een klassieker op de Albert Cuypstraat, boordenvol klassieke bistrogerechten. En het beste nieuws? Je kunt er na het eten gewoon aan de bar blijven hangen!
 • Sea Palace – Never change a winning team. Dus doe ons een lol, en ga op zondag uitgebreid dimsummen bij dit drijvende paleis. Of liever gezegd: op iedere dag van de week.
 • Kaagman & Kortekaas – Vanaf dag 1 bomvol en met een reden: wat een prachtzaak is Kaagman & Kortekaas! Het eten én de service heeft ons nog nooit teleurgesteld. Dichtbij perfectie, aldus de Volkskrant, en terecht.
 • Blue Boy Amsterdam restaurant
 • Mr. Sam Asian Bistro – Authentiek Aziatisch eten, en dat allemaal op het hoekje van het Stadionplein. Een plek om in het achterhoofd te houden voor liefhebbers van deze keuken.
 • Restaurant Johannes – Culinair dineren. Of dat dubbelop is? Nee hoor, niet bij restaurant Johannes. Want koken kunnen ze hier! En van gastheerschap hebben ze ook het een en ander begrepen.
 • De School Amsterdam – In de oude werkplaats van het voormalige ROC zit DS, oftewel De School. Waar je vijf dagen per week heerlijk kunt dineren. Ruig met een vleugje elegantie, mede dankzij het witte tafellinnen.
 • Tolhuistuin – Voor je dagelijkse dosis kunst, muziek, eten, drinken en verdieping. De Tolhuistuin, aan de voet van A’dam Toren en met aan de eigen voeten het pontje naar CS, is gewoonweg een heerlijke plek. Ongedwongen en ‘one of a kind’.
 • Broodje falafel op de Ten Katemarkt – Hoe zeer we ook van fine dining houden, soms is er niets lekkerder dan een broodje falafel. Op de markt. Staand opeten, met een dikke klodder knoflooksaus. En als je er dan toch bent, neem gelijk een bakje van die goddelijke humus mee. You won’t regret it.
 • McDonalds – No explanation needed: de grote favoriet van Cityguys.nl… 🙂 het is immers een tip-lijst, nietwaar?

Zijn we onverhoopt toch een ‘Best of’ vergeten? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!