They did it again. De Wijzen uit het Oosten hebben weer van zich laten horen, met als enige verschil ten opzichte van succesnummers als De Biertuin en Bar Bukowski dat ze voor de verandering de Amstel zijn overgestoken en zijn neergestreken op de grens tussen Oud-West en hartje Centrum. Welkom langs of liever gezegd bij De Waterkant. De nieuwste hang-out voor liefhebbers van hangen, chillen, een beetje zien en gezien worden, drinken, genieten en een beetje eten. En dat allemaal met een vleugje Surinaams, aan de voet van de Q-park in de Marnixstraat.

En om de hele goegemeente kennis te laten maken met deze nieuwe hotspot in town zetten de mannen van De Waterkant gistermiddag groots in met een Opo Oso, oftewel een open huis. En daar werd flink huisgehouden. Aan het aantal fietsen te zien was ongeveer tout Amsterdam dat niet van een welverdiende vakantie aan het genieten was, uitgelopen om op z’n Surinaams te chillen in het onverwachte Amsterdamse zomerzonnetje. Resulterend in een overvol terras, rammendvolle picknicktafels, en geen onbenut plekje langs de waterkant zelf. Een wijntje, of eigenlijk liever, een Parbo’tje erbij en niets meer aan doen.

Alhoewel, een lekker hapje erbij was wel lekker geweest. Want in tegenstelling tot de tropische hapjes die De Waterkant normaal gesproken gaat serveren (looking forward!), was er voor het open huis voor gekozen om het toegestroomd publiek te voorzien van hapjes in de vorm van Turks brood met kruiden-knoflook dipje en bittergarnituur, en die de waterkant ondanks vriendelijk vragen nauwelijks bereikten. Het was namelijk of genieten van de superstek of genieten van een hapje temidden van de menigte, aldus soms ietwat van zichzelf overtuigde heren en dames uit de bediening.

Oh well… De zon, het biertje en het gezelschap maakten een hoop goed. Dus, de eerste indruk? Topstek. Het is inderdaad – met een avondzonnetje erbij – een prima stek om het tropische ritme aan te nemen. En gezien het succes van hun eerdere A-locaties, de opkomst tijdens de Opo Oso en de jaloerse blikken van het langsvarend publiek kunnen we de Q-Park binnen de kortste keren waarschijnlijk omdopen tot A-Park. Dus, zin in een ticket to the tropics? Fiets dan gewoon maar naar de Marnixstraat om de Nederlandse Waterkant eens te gaan verkennen.

De Waterkant

Marnixtraat 246