De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

  1. Wolf Atelier – Chef Michael Wolf (je kent hem misschien van Envy en Oud Sluis) opende deze maand zijn Wolf Atelier. Waar het draait om twee keuzes: wordt het Atelier of Galerij? Het menu is namelijk in tweeën gedeeld waarbij je kunt kiezen uit gerechten uit de Atelier- of de Galerij-sectie. Uit Atelier eet je kersverse test-creaties van de chef, uit Galerij eet je de meest populaire testers die tot blijvers zijn bekroond. En ook leuk: jij bepaalt dus of de gerechten uit het Atelier het halen tot de Galerij!
  2. Ron Gastrobar Oriëntal – Wat Ron aan de Amstelveenseweg kan, kan hij ook in de Kerstraat. Asian style, that is. En hier natuurlijk geen TL-verlichting en papieren tafelkleedjes, nee ook het interieur is op z’n Rons: mooi strak en modern. En fingerlicking good chinese food.
  3. Paper Planes – OK, niet helemaal nieuw te noemen, Paper Planes zat eerst namelijk aan het Rokin, maar absoluut het vermelden waard. Onze favoriete koffie-hangout gaat namelijk gewoon verder in de Pijp, aan de Eerste van der Helststraat. Als het goed is openen ze nog deze maand en kun je dus ook hier genieten van goede koffie, lekker eten en kunst.
  4. Guts & Glory Chapter 2 – Kip is natuurlijk het meest veelzijdige stukje vlees, dat weten de mannen van Guts & Glory als geen ander, maar nu is het tijd voor vis. Na een paar maanden te hebben gekookt met kip in de meest brede zin van het woord (elk half jaar staat hier een ander dier centraal) gaan ze dus nu over op de zee. En verwacht daarbij dan niet één vis, want waarom zou je je beperken als de zee zoveel moois te bieden heeft, je krijgt een volledig tasting menu waarbij de hele onderwaterwereld aan bod komt. Ze serveren zelfs een ‘catch of the day’. Als dat geen match made in heaven is…
  5. The Duchess – We kunnen niet wachten totdat eindelijk The Duchess opent aan de Spuistraat, in het voormalige gebouw van de KAS Bank, als restaurant van het W Hotel. Denk chique, grandeur, verfijning, stijl elegantie. En daar zijn we blij mee. Want eerlijk is eerlijk, rondom de Dam heb je op culinair gebied nog niet heel veel te zoeken. Vanaf vrijdag geopend voor publiek!
  6. BoiBoi – Eindelijk weer een leuke nieuwe Thai in Amsterdam! Voor de standaard Pad Thai maar ook veel curry’s en springrolls. De officiële opening is pas in juli, maar je kunt al bestellen. Ze komen hun Thaise lekkernijen dan gewoon bij je bezorgen. Mooie kans om vast voor te proeven!
  7. T’s – Yes, alweer zo’n leuke nieuwe bar in West! T’s aan de Kinkerstraat opende deze maand haar deuren en je kunt hier genieten van een goed en betaalbaar glas wijn met lekkere barbites natuurlijk. En verwacht dan niet de standaard blokjes kaas en plakjes worst, maar lekkere Aziatische hapjes en veel vis. Lekker!
  8. Kevin Bacon – We waren natuurlijk al fan van Hotel Not Hotel in West, maar helemaal nu ze de hotelbar gepimpt hebben en hebben omgedoopt tot Kevin Bacon. En ja, vernoemd naar de acteur. Want: Blockbuster or B movie, leading role or cameo, Kevin Bacon doesn’t have any pretentions he just gets the job done. Dus, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, bij Kevin Bacon heb je een good time. Je kunt hier terecht voor een lekkere borrel, voor of na het eten, en natuurlijk het liefste op hun leuke zonnige terras aan de Witte de Withstraat.
  9. Rooster – En alweer een nieuwe hotspot in West, aan de Wittenkade dit keer. Een leuke buurtzaak. En dan niet uitgesproken op z’n Engels, de naam is simpelweg gebaseerd op het document met de planning van de eigenaren. We zijn nu al benieuwd naar die Roosterburger…
  10. Pippers – Net een weekje open en nu al leuk: deze hotspot in het centrum met kleine broodjes, koffie en thee maar ook een goed glas wijn of een ijskoud biertje op het terras.

Ken jij nog een culinaire hotspot die binnenkort de deuren opent? Of zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!