Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • DIS – De buurt rondom het Haarlemmerplein wordt nog leuker, want eetwinkel DIS opende deze maand. En wij zijn nu al groot fan. Waarom? Gegrilde kippetjes, Iberische rollade met hete bliksem, gehaktbal met gratin, rode kool en appel, verse soepen, maaltijdsalades die à la minute voor je worden samengesteld, heerlijke broodjes, on the spot geperste sappen en zo kunnen we nog even doorgaan. Kortom: onze nieuwe vaste pitstop voor een lekkere, gezonde en makkelijke avondmaaltijd!
 • Bar Wisse – Een nieuw huiskamercafé in Oost. En daar houden we van. Gewoon, een fijne plek voor de buurt met lekker eten. Om uitgebreid te dineren, maar ook voor borrelaars is er genoeg. Er staan acht heerlijke borrelhappen op de kaart.
 • Mr. Porter – Dineren in stijl doe je bij Mr. Porter. Het nieuwe restaurant van het gloednieuwe Hotel W, dat ook deze maand officieel opende. Goede cocktails, heerlijke steak, én een rooftop bar met zwembad en uitzicht op de Dam. Voor als je zin hebt in een avondje over the top dining.
 • Grand Café Krasnapolsky – We zeiden het al eerder, Krasnapolsky staat weer op de kaart. En dat kan ook niet anders als je niemand minder dan topchef Jacob Jan Boerma aan je weet te binden. Hij heeft het menu samengesteld met zijn kenmerkende signatuur: de friszure smaken. En er is een taartenkabinet. Need we say more?
 • Jackson Dubois – Vanaf 18.00 uur verandert Caffe Esprit in Jackson Dubois. Borrelen en eten in stijl met bijzondere champagnes, speciaalbieren en spannende gerechtjes. Dus geen koffie en broodjes, maar cocktails en streetfood. Twee zaken, hetzelfde pand, maar een compleet andere wereld. We like!
Jackson Dubois

Jackson Dubois (foto: Facebook Jackson Dubois)

 • GIN Neo Bistro – Natuurlijk kun je hier gin drinken, maar de naam Gin komt niet alleen van het drankje. Het is een andere schrijfwijze voor eigenaar Jin. En Jin serveert dus gin tonics, maar ook veel lekkere wijnen. En het eten? Iedere maand vind je zes andere gerechten op de kaart waarmee Jin ons meeneemt op avontuur naar zijn jeugd, emoties en het huidige seizoen. We zijn benieuwd!
 • Our/Amsterdam Vodka – Persoonlijk ben ik een groot fan van wodka, het is de ideale mixdrank en puur met een blokje ijs smaakt een goede wodka eigenlijk op zijn best. En, toegegeven, het is weer eens wat anders dan de gin-tonics die ons nog steeds om de oren vliegen. Des te leuker dat er dus een wodka tasting room opende deze maand! Je kunt er eigen gestookte wodka proeven en natuurlijk direct meenemen naar huis.
 • Taproom – Leuk, een nieuw biercafé in het centrum. Met maar liefst 20 verschillende bieren van de tap. En honger hoef je hier niet te krijgen, ze hebben een prima kaart met lunch- en dinergerechten. Uiteraard helemaal in de juiste mix met je biertje!
 • Supperclub – Oké, eigenlijk geen échte newbie want wie kent de Supperclub nou niet, maar ze zijn wel deze maand verhuisd naar een gloednieuw pand. Oké, ook niet helemaal een gloednieuw pand want wie kent de Odeon nou niet, maar de Supperclub in de Odeon is dus wel nieuwer dan nieuw. Natuurlijk vind je ook hier de bedden die de Supperclub de Supperclub maken, en het strakke en cleane witte interieur, maar in Odeon is het extra bijzonder omdat ook de oude details van het pand mooi naar voren komen. Well done!
 • PAND10 – Dit vinden wij leuk: een pop-up bar die geen tijdslimiet heeft, maar een bierlimiet. Er zijn 10.000 biertjes, als die verkocht zijn dan sluit de zaak. Easy does it. Snel gaan dus om één van die 10.000 (speciaal)biertjes te scoren!
 • Piadina Bar – De piadina is een soort flatbread, maar dan op z’n Italiaans. Gevouwen en gevuld met allerlei Italiaanse lekkernijen zoals prosciutto of mozzarella. En dat is dus echt heel erg lekker. We zijn dan ook blij dat er nu een bar is op de Stadhouderskade die dus alleen piadina serveert.
GIN Neo Bistro (foto: Facebook GIN Neo Bistro)

GIN Neo Bistro (foto: Facebook GIN Neo Bistro)

 • People’s Place No.5 – Er was natuurlijk al de ‘gewone’ People’s Place op de Stadhouderskade, niet alleen de bedrijfskantine en bar van het hoofdkantoor van Tommy Hilfiger en Calvin Klein, maar ook een geweldige ruimte voor feesten. En daar is dus nu dit kleine restaurant aan toegevoegd, om de hoek op de Overtoom. Ze hebben maar plek voor 40 mensen, de keuken is Italiaans en ze zijn alleen op donderdag en vrijdag open.
 • Apt. – Als in, appartment. De nieuwste bar in Odeon. Want naast de Supperclub is er dus nog veel meer moois geopend hier. Zoals deze American style cocktailbar. En ook leuk: onze favo cocktailshaker Tess Posthumus heeft een aantal cocktails voor Apt. gecreëerd.
 • Hoppa! – En dat is dus nummer drie in Odeon. Ook deze bar opende deze maand haar deuren. Eigenlijk de tegenkracht van Supperclub en Apt., want dit wordt de ‘no-nonsense’ bar waar je kunt genieten van biertjes in een wat intiemere en kleinere sfeer. Leuk!
 • Illy Espressamente – Illy opende deze maand de deuren van haar eerste espressobar van Nederland. Dus koffiefans kunnen hier hun hart op, maar ook zoetekauwen komen hier niets te kort want ze hebben hier heerlijke taartjes en zoetigheden op de kaart staan.
 • Van ’t Spit De Pijp – Het duurde even, maar wie wacht die heeft wat. Zoals een gloednieuwe locatie van Van ’t Spit in De Pijp, aan de Frans Halsstraat. Voor de lekkerste kippetjes (en frietjes) van Amsterdam hoef je tegenwoordig dus niet meer per se naar West te fietsen!
 • Bakers & Roasters Kadijksplein – En ook kunnen we met z’n allen gewoon niet genoeg krijgen van goede koffie. En goede ontbijtjes, brunches en al het andere lekkers wat je bij Bakers & Roasters kunt krijgen. En dus werd er deze maand op het Kadijksplein gewoon een tweede vestiging geopend!

Ken jij nog een culinaire hotspot die binnenkort de deuren opent? Of zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!