De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Kaagman & Kortekaas – Als er een zaak is die voor een buzz gecreerd heeft in Amsterdam, dan is het deze zaak wel. Niet vanwege een grootste mediahype, maar vanwege het eten dat je hier op je bord krijgt. denk bistro, maar dan hedendaagse stijl. denk Rijsel, maar dan met nog veel meer dan kip. Er is ons nog nooit zoveel vaak gezegd dat we hier moeten gaan eten!
 • De WesterWijnfabriek – Ik geloof dat wij onze herfst- en winterspot gevonden hebben voor dit seizoen. Op een hoek van een van de panden op het Westergasterrein, inclusief vide, Chesterfieldseats, lange borreltafel, kleine borreltafels en heel veel wijnen. Heerlijke wijnen. Bijzondere wijnen. And so much more. En op zomerse dagen? Dan voel je je buiten net heel even op vakantie in Frankrijk…
 • Venus AdonisRestaurant C – Michiel van der Eerde is teruggekeerd waar het met Baut allemaal begon. Maar nu permanent, en dit keer met broerlief. Met als inspiratie dit keer niet alle windstreken van de wereld, maar het aantal graden Celsius. Het motto: always deliver more than expected. Wij gaan het vanavond maar eens testen.
 • Venus & Adonis – Een zaak die herinnert aan vroeger koopmanstijden van een van de mooiste grachten van de stad, de Prinsengracht, maar dan in een modern jasje. Waar Surf & Turf met hoofdletters geschreven moeten worden, want die langoustestaart! Yum yum yum… En die steak! Yum yum yum… Inclusief mooie vins naturel met hofleverancier Vleck.
 • Troost Westergas – Wat je van dichtbij haalt, is lekker. En dat geldt ook voor bier! En om de Amsterdammers aan de Westkant van de stad ook van een goudgele rakker te voorzien, hebben de eigenaren van Troost een brouwerij deel twee geopend. Op het Westergasterrein, schuin tegenover de Westerwijnfabriek. Een aanvulling voor de buurt, als je het ons vraagt.
 • Cut Throat Barber & Bar – Vonden wij Staring at Jacob al een prima plek om te vertoeven: nu is ook hier een deel 2 aan toegevoegd. Maar dan wel in een ‘stoere mannen uitvoering’. Waar je niet alleen terecht kunt voor een drankje, maar meteen ook je haar kunt laten doen. Of je baard. Of beiden.
 • De BiebCafé de Bieb – Iedere beetje wereldstad van niveau heeft zijn eigen literaire place to be. Ook de Pijp is nu zo’n plek rijker, maar dan wel een op een toegankelijker niveau. Je hoeft geen Hemingway te zijn om hier aan te schuiven voor ontbijt, een lunch of een drankje. Of een boek. Want ook die hebben ze hier in overvloed.
 • Thrill Grill West – We blijven nog even in het rijtje ‘vervolgedities’, want ook onze all-time favorite burgerzaak heeft er een broertje bij: Thrill Grill West. Next stop: alle vestigingen van de MacDonalds rebranden, en we leefden helemaal nog lang en gelukkig. Want tja, ze zijn nou eenmaal godsgruwelijk lekker die burgers.
 • Grand Café De Tropen – Een beetje museum op niveau heeft natuurlijk ook een beetje horeca op niveau. Zeker als je dan ook nog eens een van de mooiste panden van Amsterdam tot je beschikking hebt. Inclusief uitzicht op het Oosterpark. Een een kaart die leuk is voor jong én oud, van Tropenburger tot aan de niet meer uit de stad weg te denken cocktail.
 • Wilde Westen – In BoLo gaat het er nog steeds woest aan toe met nieuwe zaken die als paddenstoelen uit de grond worden gestampt. Bij het Bos & Lommerplantsoen zit daar sindskort het Wilde Westen. Een bar-restaurant, vooral bedoeld om de buurt die extra BoLo-boost te geven. Een plek waar laagdrempeligheid en creatieve geesten samenkomen.

Het Wilde Westen

En natuurlijk mogen we ook de volgende zaken niet vergeten:

 • Hotel Gustafson – Een pop-up concept tot de hoteldeuren van dit prachtige pand op het Westergasterrein zullen openen.
 • Dim Sum Now – Een eetwinkel vol versgemaakte, versgestoomde dimsum. Hemel op aarde…
 • Mason Street – Ook de Zuidas is een zaak rijker: voor eieren, burgers, pizza’s, toast, lokale biertjes. En champagne natuurlijk. Voor als je deal rond is.
 • Olivers Crazy Kitchen – Een loods met 300m2 ruimte. je kunt er eten, laten cateren, een event plannen, alles is mogelijk. It’s crazy!
 • Rum Barrel – Met meer dan 50 soorten rum schijnt bij deze zaak altijd de tropische zon. Sigaartje erbij, niets meer aan doen.
 • Annie’s foodstore – Lief klein nieuw zaakje in de Pijp. Met lekkere broodjes, sapjes en koffie. Kijk, daar houden wij van!

Ken jij nog een culinaire hotspot die binnenkort de deuren opent? Of zijn we er misschien eentje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!