Even een inkoppertje om de week mee te beginnen. Een zomerse week, so to speak. Met de meest grandioos temperaturen is het zoeken naar en vechten om nét dat ene lekkere plekje op het terras. Bevind je je heel toevallig in de buurt van het Vondelpark aan de kant van de Amstelveenseweg? Dan is De Vondeltuin best een aanrader de komende dagen. Normaal gesproken kun je hier tot een uurtje of 9 in de avond terecht, maar bij echt mooi weer mogen ze deze sluitingstijd oprekken tot middernacht.

Met vooral terras en juist bijzonder weinig gelegenheid om binnen te zitten, en dat vleugje gladcamping-boerderij-gevoel, waan je je bij De Vondeltuin namelijk binnen de kortste keren in een zomerse bui. Flammkuchen en een corona’tje erbij, of een citroen-gemberlimonade voor iedereen die nog moet rijden/werken/geheelonthouden-om-wat-voor-reden-dan-ook en meer heb je eigenlijk niet echt nodig.

De Vondeltuin Amsterdam

Twee aspecten waar je wel even rekening mee moet houden: 1) bij De Vondeltuin is het zelfbediening. Om eerlijk te zijn zouden wij nog net iets liever een paar frisse jongens en meiden zien die ook de bestelling op komen halen, maar ja, het zij zo. Gelukkig zijn er minimaal twee plekken in de tuin waar je je bestelling kunt plaatsen, en zit je dus zo aan je verfrissende versnapering. Bovendien komen ze het eten in ieder geval wel brengen (dus vergeet je tafelnummer niet). En dan punt 2) de speeltuin. Achter het hek van de tuin. Dat maakt De Vondeltuin tot de perfecte spot voor kinderen, moeders, vaders en andere aanverwanten. Liever een terras met net iets meer volwassen vertier of staat je hoofd even niet naar spelende kinderen? Tja, dan zou ik toch even doorfietsen richting Vondelpark3 of pas gaan na kinderbedtijd. Met de zomerse temperaturen van deze week voor de boeg blijven de hekken vast wel ook tot na 9 uur open.

Maar: wat ons betreft is De Vondeltuin een prima stek voor een (snelle) lunch, en dat borreltje in de zon. En natuurlijk eens per jaar: de Vondeldisco. En nee, die is niet voor kinderen.

De Vondeltuin

Vondelpark 7

PS: Onverwachts op of rond een picknick belandt in het Vondelpark? Alle producten op de menukaart van de Vondeltuin zijn ook gewoon mee te nemen. Pluspunt!

De Vondeltuin Amsterdam