Tip 10 nestelplekken Amsterdam restaurant terras AmsterdamFM Marianne Aalders

Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel van Amsterdam FM, voor een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. Met deze week in de uitzending: alles over Amsterdamse nestelplekken en het laatste nieuws op het gebied van snacken. Lekker joh!

Omdat de Internationale Dag van de Vogelmigratie natuurlijk niet ongemerkt voorbij kan gaan, hebben we samen met onze lezers een Tip 10 samengesteld met plekken waar je naartoe kunt, om vervolgens even niet meer weg te hoeven. Wij noemen dat gewoon ‘nestelplekken’. Denk bijvoorbeeld aan De Bajes (ja, serieus!), de Kanarieclub, Pllek of Café De Ceuvel.

Daarnaast viel het Marianne de laatste dagen op dat het nieuws bol stond van lekkere snackjes: zo komt er bij de Houthavens ‘Wilde Kroketten‘, een restaurant met maar liefst 20 kroketten op de kaart. Inclusief een heuse dessertkroket. Maar ook kun je binnenkort je McFlurry gewoon thuis laten bezorgen en liggen er nog steeds mensen urenlang voor de Dunkin’ Donuts. En kun je tot en met begin juni bij de Frietboutique terecht voor een patatje choco. Huh? Ja serieus! Frites met chocoladesaus. Oh ja, en wist je al dat we in Nederland vorig jaar 443 miljoen euro aan avocado’s hebben ingevoerd? 443 miljoen euro… dan moeten we die wel heel erg lekker vinden kennelijk…

Meer weten? Dat kan. Luister gewoon de volledige uitzending terug via Soundcloud!

>>> Ook zin gekregen om een dag lang te ‘nestelen’? Onze Tip 10 – Nestelplekken biedt voor iedere rare, hippe of andersoortige vogel wat wils!