Het is vandaag de Internationale Dag van Vogelmigratie. En dat vonden wij reden om voor al die hippe, rare, lieve Amsterdamse vogels stil te staan bij echte ‘nestelplekken’. Plekken waar je aanschuift, om vervolgens nooit, maar dan ook nooit meer weg te willen. En het goede nieuws: we hebben stekken gevonden voor alle seizoenen.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Het Bosch – Waterfront – Loungen aan de waterkant van de Nieuwe Meer: aan het uitzicht zal het niet liggen, en aan de drinks en bites die je bij deze heerlijke plek geserveerd krijgt, ook niet. Neem voor de warmste dagen van het jaar je zwembroek/bikini mee, en koel in de tussentijd gewoon even af in het water. Niets meer aan doen.
 • De Bajes – Bij deze nieuwe nestelplek aan de rand van het Rembrandtplein kun je de hele dag zitten: begin hangend met een kop koffie op de banken voorin de zaak, schuif dan door voor een borrel of lunch naar de hoge tafels in het midden van de zaak, om de dag af te toppen met een diner (bij kaarslicht). Oh ja, en cultureel doen kun je hier ook nog: street art all over!
 • BORRL Kitchen – Bij deze zaak schuin tegenover de ingang van Artis kun je de hele dag doorbrengen. BORRLND, om precies te zijn. Begin je dag met een ‘sharing=caring’-ontbijtplank, en sluit hem af met die befaamde BORRL-plank, met – jahaaaa! – een lekkere fles wijn.
 • A’DAM Toren – Deze micro 24-uurs economie tegenover het Centraal Station is natuurlijk het grootste inkoppertje van deze lijst. Ga gewoon eens achtereenvolgens genieten van pak ‘m beet een borrel bij MADAM (uiteraard inclusief een schommelavontuur op het dak), een diner bij restaurant Moon, dansen bij Shelter en nog even snacken tussendoor bij The Butcher Social Club. Need we say more?
 • The Lobby Nesplein – Omdat het gewoon een van onze favoriete plekken van de stad is. Mede dankzij de Flammkuchen, de heerlijke bar, de open haard (voor de Hollandse zomer…), het terras, etc etc etc.

The Lobby wijn openhaard Amsterdam Catch52

 • Pllek – Als er een locatie in Amsterdam is waar wij graag een hele dag doorbrengen, dan is het wel Pllek. Alleen het uitzicht over het IJ zorgt ervoor dat je er echt even uit bent. Heerlijk eten, altijd gezellig, en strandstoelen zodra de zon zich laat zien.
 • De Tolbar – Een lunch- en borrelplek, expositieruimte maar bovenal een huiskamer. Met banken waar je op neer kunt ploffen, om daarna niet meer van je plek af te komen. De mensen van De Tolbar ‘zetten zich in elke dag in om een plek te zijn waar ze zelf ook graag komen’.
 • De Kanarieclub – Amsterdamse vogels unite! Bij De Kanarieclub kun je een dag lang vertoeven. Geen extra uitleg nodig!
 • House of Watt – Pas open in de zomer van 2017, maar wij vinden dat ze nu al een plaats in deze Tip 10 verdienen. Flexwerken, koffie drinken, lunchen, meeeten in de eetkeuken, borrelen terwijl je kinderen zich vermaken in een aparte speelruimte… House of Watt gaat voor iedereen een thuis buitenshuis zijn.
 • Floor17 – Zin om een dag en nacht in je eigen bubbel te bivakkeren? Dat kan deze maand bij Floor17. In hun airbubble op het dakterras. Inclusief een nachtje sterrenkijken. Wie wil dit nu niet?
 • CT Coffee & Coconuts – Van koffie tot borrel: bij CT zit je goed. Letterlijk. Deze heerlijke open zaak op de Ceintuurbaan weet exact aan te voelen wat ‘nestelen’ betekent.
 • Mossel & Gin – Gewoon, omdat we het zo’n fijne zaak vinden. Zodra de zon zich laat zien, schuiven wij aan op het terras en verzetten we geen voet meer. Schaal fruits de mer erbij, een fles wijn of natuurlijk een van hun befaamde Gin & Tonics, en klaar ben je.
 • Café De Ceuvel – Een oude scheepshelling met veranda en hangmatten… daar wordt je gewoon een hele blije vogel van op een zomerse dag. Café De Ceuvel is een zaak waar je je uren maar dan ook echt uren kunt vermaken.
 • Tolhuistuin – Wij liggen hier bij voorkeur in een zitzak op het gras voor de zaak, een beetje kijken naar de hoeveelheid mensen die het IJ oversteken met de pont. Biertje in de hand, kop in de zon, je kent het wel. Maar deze culturele plek nog veel meer. Sowieso de moeite waard om een keer naartoe te gaan.
 • The Hoxton – Deze zaak mogen we natuurlijk niet vergeten! The Hoxton, en hun bar Lotti’s in het bijzonder, schreeuwen gewoon om hele zondagen hangen, eten, borrelen, hangen, eten en borrelen. En dat geldt ook voor alle andere dagen van de week. Favoriete plek: een van de banken waar je onderuit gezakt van je natje en je droogje kunt genieten.
 • Tijn Akersloot – Misschien een klein beetje een vreemde eend in deze bijt, maar als wij de stad willen ontvluchten, dan doen we dat bij voorkeur aan het strand. In Zandvoort. Bij Tijn. Want daar is het leven gewoon fijn.

Zijn we de tip der tips vergeten? Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!