Uitgelicht standaard

Soms kun je ergens kort over zijn, zo ook in dit geval. The Lobby, restaurant van hotel V op de Nes, is top! Niet helemaal nieuw, Marianne schreef er vorige maand al een stuk over. Maar nu dus een complete review. We reserveerden enige tijd terug voor afgelopen vrijdag. Op de avond zelf bleek dat geen overbodige luxe, het restaurant zat helemaal vol en waar gezelschappen vertrokken, kwamen direct weer nieuwe gasten voor in de plaats. De sfeer in het restaurant is relaxed, de bediening erg prettig en vooral kundig. Ze geven goede wijnadviezen en doen hun best het je naar de zin te maken.

foto(16) foto(17)We begonnen met lekker brood met boter en een schaaltje heerlijke Amsterdamse uien. Toen was het tijd voor de menukaart! Zoals op meerdere plekken in de stad (en recentelijk ook genoemd op Catch52) zijn de Flammkuchen hier echt een ding. Een apart deel op de menukaart is gewijd aan deze lekkernij. Ik koos er één als voorgerecht, de optie met confit de canard, pruimedanten en
zilveruitjes. De zilveruitjes begreep ik niet helemaal, ik vond het geen prettige toevoeging. De keuken zal ongetwijfeld op zoek zijn geweest naar een zuurtje als tegenhanger van het zoete van de pruim maar ik was er geen groot fan van. Overigens was de rest van het gerecht voortreffelijk!

Mijn tafelgenoten hadden oesters, gemarineerde zalm en coquilles. Alle drie goed en vooral de coquilles uitzonderlijk, waarvan akte. Door naar het hoofd! Ik had de bavette met mosterpuree en portjus. Bavette is een stuk vlees dat je moet liggen. Het is niet heel mals, zelfs wat stug maar heeft wel ontzettend veel smaak en een prachtige kleur. De rest van het gezelschap koos voor de eend. De bavette was al fantstisch, de eend misschien nog wel beter!

foto(15) foto(14)

Zoals u begrijpt, onze avond kon al niet meer stuk. We dronken een prachtige rode, Cotes du Roussillon Villages uit 2011. Lekker koel geserveerd, dronk heerlijk weg en paste uitstekend bij de gekozen gerechten. We sloten af met crème brûlée, mousse van karnemelk en een warm chocoladecakje met vanille roomijs. Allemaal prima in orde, al was de crème brûlée koud, maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek, verder lekker.

En nu komt het mooie, een driegangen diner alhier kost slechts 32,00 euro! Uiteraard zijn de gangen ook los te bestellen maar voor dat geld zou ik lekker all the way gaan!

Mensen, ga hier heen. Dit is heel leuk!

The Lobby
www.thelobby-amsterdam.nl
Nes 49