nieuwe restaurants in amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Iedere laatste woensdag van de maand blikken wij terug op de culinaire hotspots die de deuren openden in onze mooie stad: van hotelbar tot brunchspot, van restaurant tot bruine kroeg. En hele speciale foodie-winkels kunnen natuurlijk ook gewoon een plekje krijgen!

Meer horen over deze Newbie’s van Amsterdam? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Moon – We gaan het nog één keer zeggen: wat is Moon een briljante zaak en een geweldige aanwinst voor de stad. Ga het vooral zelf zien, proeven en meemaken. What a view mensen, what a view…
 • Meneer Nieges – De mannen achter Hannekes Boom, De Vergulde Eenhoorn en Cannibale Royale strike again. Met Meneer Nieges dit keer. Want op de geweldige plek waar Nevel is gestopt gaat Meneer Nieges verder. Nieges is Amsterdams voor ongeluk/pech. Want ja laten we eerlijk zijn, de voorgangers van deze meneer is het niet gelukt op deze plek. Maar volgens mij gaat het met Meneer Nieges helemaal goedkomen. Dat geweldige terras aan het water alleen al belooft veel goeds.
 • Madam – Het wordt niet alleen culinair genieten bij Moon in de A’dam Toren, ook bij Madam kun je terecht voor lekker eten, drinken én dansen. En ja, that view never gets old…
 • Pesca – Amsterdam heeft sinds deze maand een eigen vistheater. Juist ja, een combinatie tussen een markt met verse vis en een restaurant. Je kiest zelf bij de grote open marktkraam je catch of the day die je na een paar minuten ophaalt bij de open keuken.
 • Scheepskameel – De mannen achter Rijsel openen deze maand hun tweede zaak aan de Kattenburgerstraat. Met een naar eigen zegge boerse keuken, veel rauwe vis en vlees, en een volledig Duitse wijnkaart. Weer ‘es wat anders.

Moon restaurant uitzicht Amsterdam

 • Bar James – Het vegetarische broertje van Walter. En deze veggiebar aan de Javastraat gaat natuurlijk – hoe kan het ook anders als Walter je grote broer is – ook lekkere whiskeys en cocktails serveren.
 • Mauresque – Waar Bar Breitner helaas is gestopt gaat Mauresque verder. Aan het water op de leuke Van der Palmkade is deze maand dit nieuwe restaurant geopent waar ze onder andere burgers en alcoholvrije cocktails serveren.
 • Mr. Sam Asian Bistro – We love us some Asian food. Hier krijg je de lievelingsgerechtjes van eigenaar Sam, maar dan in een nieuw en modern jasje. Kleine gerechtjes, zoals tonijntartaar met mango, kippendijfilets met vanille-limoensaus en loempiaatjes gevuld met garnalenpaté. Sounds good!
 • Chiapas – Taco Cartel – Alweer een nieuwe Mexicaan in de stad. Taqueria nog maar net geopend, en nu kunnen we onze tanden alweer in een lekkere taco zetten op de Van Wou. Inclusief een beetje tequila, als je het aankunt. Bienvenida!
 • Broers Coffee & More – Van goede koffie kunnen we nooit genoeg krijgen. Broers in de Rivierenbuurt is dus ook meer dan welkom.
 • Limon – Ja het is nu echt officieel: de Zuidas is the new place to be. Ook voor mensen die niet dagelijks gehakt of gepakt in één van de hoge torens werken. Bij Limon kun je terecht voor een hapje en vooral dat drankje. Want er is niets lekkerder dan na een lange dag werken… Juist.
 • The Chippy – In de UK is een chippy al lang bekend. Als je zin hebt in fish & chips is het gewoon let’s go for a chippy. Nu ook in Amsterdam dus.

pesca amsterdam

Hebben we een gouden tip over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij gaan achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!