Quartier Putain Amsterdam centrum koffie

Net als iedere tiener had ook ik in mijn jonge jaren een aantal helden. Op posterniveau waren dat natuurlijk vooral de geijkte ‘pretty boys’ van het witte doek. Op een uitzondering na, al ging het hier niet zozeer om het uiterlijk als wel om andere kwaliteiten. Namelijk: de Beastie Boys. Wellicht in eerste instantie enigzins aangestoken door enkele smakelijke skaters in de nabije omgeving, maar toch, voor een typisch hockeymeisje uit omgeving Den Haag was het best een interessante muziekvoorkeur. Dat werd dan ook met regelmaat door de aanwezige ouders luidkeels benadrukt, al verdenk ik hen er nog steeds stiekem van dat dit vooral te maken had met het bijbehorende volumeniveau bij de muzikale uitingen van deze hiphop-iconen.

Met deze bekentenis als introductie is het natuurlijk logisch dat mijn hart weer even een huppeltje maakte toen ik hoorde dat zo’n stiekeme liefde (want ja, ik luister er soms nog steeds naar) vandaag de dag prima samengaat met het geijkte kopje koffie. In Amsterdam dan tenminste. Want te midden van de rosse buurt, aan het Oudekerksplein ligt sinds een maand of drie namelijk – what’s in a name – Quartier Putain. Een koffiezaak, waar ze ook meer dan prima taartjes verkopen. En waar je onder het genot van je koffie een muziekje naar keuze kunt uitzoeken op de jukebox. Want muziek, daar draait het om bij deze koffieleuten. De eigenaar van deze zaak is namelijk TopNotch, een Nederlands platenlabel, dat vooral bekend is geworden door zijn focus op Nederhop. Ok ok, ze zijn misschien iets minder iconisch, maar ook dit label heeft zijn klassiekers (ken je deze bijvoorbeeld nog?).

En dus draait het bij deze ‘hoerenkeet’ niet alleen om het welbekende kopje koffie, maar vooral ook om muziek. Want, zoals er op de website staat: ‘de eerste verdieping zal fungeren als een platform waar (onbekend) talent een kans krijgt om hun kunsten te vertonen op het gebied van muziek, literatuur, ontwerp, film of een kruisbestuiving hiervan.’ En daarom kun je bij Quartier Putain met regelmaat genieten van live muziek en optredens van de meest uiteenlopende (opkomende) artiesten.

Dus om geheel in stijl van mijn helden van toen af te sluiten: you’ve gotta fight for your right to – in dit geval dan – enjoy a cup of coffee once in a while! At least I know I do…

>>> We hebben meer mooie tips op en rondom de Wallen. Om eens een voorbeeld te noemen: Blauw aan de Wal. Check hier onze volledige ‘Tip 10 – Eten op de Wallen’!

Quartier Putain

Oudekerksplein 4

PS: check de Facebookpagina van Quartier Putain voor de live-agenda!

Quartier Putain Amsterdam centrum koffie

(fotocredits interieur: Quartier Putain)