Hoeveel we bij Catch ook houden van hotspots waar je je hoogste hak of je beste pak voor uit de kast trekt, toute hip en happening Amsterdam aanwezig is, en je gewoon even wil zien en gezien worden, we worden ook nog steeds erg blij van zaken die zich daar juist helemaal niet mee bezig lijken te houden. Waar je niet hoeft na te denken wat je aan hebt of in welk gezelschap je verkeert. Waar iedereen welkom is: van jong tot oud, van kunstenaar tot Zuidas. Waar het leven gewoon even lijkt stil te staan en genieten het credo is. En Amsterdam Roest is precies zo’n plek, als je het ons vraagt. Voetjes in het zand of bungelend over de kade, waaghalzen die een duik nemen via de grote kraan in het water, kinderen spelen in het zand, stelletjes knus in één van de hangmatten, niets moet alles mag, en dit allemaal op een geweldige plek waar de creativiteit vanaf spat. Kortom: de ultieme vrijplaats.

Amsterdam Roest kubus

En met dit weer is Roest misschien wel op zijn best. De mussen vallen ondertussen van het dak en aan de waterkant bij Roest is het nu ultiem relaxen. Zo kun je er makkelijk een hele dag doorbrengen. Zeker nu ze sinds kort ook volledige maaltijden mogen reserveren. Want met weemoed zegt Roest gedag tegen de Red Snack, maar verwelkomt Restauroest. Vanuit de vertrouwde rode dubbeldekker worden nu complete maaltijden geserveerd door chef Valentijn en zijn team. Roest is ontzettend trots op de nieuwe keuken en geef ze eens ongelijk. De gerechten zijn echte plaatjes. En: lekker zomers! Zo aten wij er onlangs couscous salade, artisjok, worstjes van de BBQ en stokbrood met lekkere dipjes. En heerlijke ouderwetse hangop met zomerfruit toe. Wat er nog meer op het menu staat? Linzensalade, jerk chicken, vongole, gamba’s en pikante kip met zuur. En dit is nog niet eens alles.

Amsterdam Roest

Na een hele dag lekker loom genieten van de zon bij Roest hoef je dus voortaan niet meer ergens anders naartoe als je trek krijgt. Gelukkig maar. Want op dagen als vandaag wil je eigenlijk nergens anders zijn dan op deze fijne vrijplaats. Waar je zorgeloos kunt genieten van de zomer in Amsterdam. Want zeg nou zelf, op dagen als vandaag houden we misschien wel het meeste van onze stad, toch?

Amsterdam Roest
Jacob Bontiusplaats