VisaandeSchelde Amsterdam restaurant

Als een zaak al zeventien jaar (en rammetje-vol voor lunch en diner) een begrip is in de stad, dan moet het er wel eentje zijn om over naar huis te schrijven. Of op zijn minst eentje om eens een blogje aan te wijden. Ruim tien jaar geleden heb ik voor het eerst voet over de drempel gezet bij VisaandeSchelde, en ik vraag me inmiddels handenwringend af waarom het zo lang heeft geduurd voor ik dat weer heb gedaan. Want laat ik het zo zeggen: als je superieur goed wilt genieten van alles wat uit het water komt, dan is dit je place to be.

Het principe bij deze zaak is heel simpel: er staat vis op het menu. En schelp- en schaaldieren. Dus onze tip als starter? Oesters! In de vorm van een proeverij. Waar we voorheen de oesters namelijk vooral als een snel snackje zagen, en niemand eigenlijk stil stond welk diertje we uit de schaal zogen, is dat nu wel anders. Steeds vaker zien we namelijk de proeverij op de kaart, en dat is een van de beste ontwikkelingen ever! Oesters zijn er namelijk in alle soorten en maten en wie dacht dat ze allemaal hetzelfde smaken: guess again!

VisaandeSchelde Amsterdam restaurant oesters

In aanloop naar onze Tip 10 over oesters vonden wij het in ieder geval hoog tijd om bij ‘Vis’ (voor intimi) langs te gaan, en hun befaamde proeverij van deze knoestige vrienden te ervaren. Onze favoriet? In dit geval de Fine de Ronce. Heerlijk glas Chardonnay champagne erbij (immers, op een blanc de blanc doen wij het namelijk prima), en je bent klaar om even te gaan genieten.

Maar goed: even een wat ‘breder’ plaatje om het verhaal compleet te maken. Kenmerkend voor Chef Michiel Deenik is zijn voorliefde voor vis. Hoe goed hij ook is met vlees (weten we van The Roast Room aan de overkant), het is na zeventien (!!) nog steeds VisaandeSchelde wat zijn ‘thuis’ is. En dat is te proeven: de liefde voor vis spat hier van het bord. Tel daarbij op een lichte voorkeur voor de Aziatische keuken vanwege de uitgesproken geuren en smaken, en je wilt eigenlijk maar 1 ding: nog tien van die pizza’s die wij voorgeschoteld kregen onder begeleiding van een Viognier van het wijnhuis Yves Cuilleron ‘to go’. Echt. Eerlijk.

Ben je dus nog nooit bij VisaandeSchelde geweest? Ga je dan maar een partij schamen en reserveer meteen een tafel. Ben je al een tijdje niet meer bij VisaandeSchelde geweest? Ga je dan ook maar een partij schamen en reserveer meteen een tafel. Loop je VisaandeSchelde al jaren plat? Blijven doen. Wij hebben gevraagd of Michiel voor nog minimaal zeventien jaar wil bijtekenen; doen wij het ook.

>>> En ja, ook VisaandeSchelde staat dus in onze Tip 10 over oesters. Met recht!

Restaurant VisaandeSchelde

Scheldeplein 4

PS: Kom trouwens ook gerust met de auto. Ze hebben valet parking. Ge-ni-aal….

VisaandeSchelde Amsterdam restaurant

VisaandeSchelde Amsterdam restaurant

VisaandeSchelde Amsterdam restaurant