Burgermeester hamburger Amsterdam

Nog lang voordat je op iedere straathoek een burgerjoint kon vinden was daar al Burgermeester. Voor mij toch wel een beetje de grondlegger van de burgerhype in Amsterdam. Deze burgerbakkers zagen namelijk in 2007 al wat iedereen pas de laatste jaren lijkt te zien: burgers behoren lang niet alleen toe aan fastfoodketens als Maccie D. of Burger K., van een goede burger, met goede ingrediënten hoor je te genieten. En dus openden alweer bijna tien jaar geleden een paar Amsterdamse schoolvrienden hun eigen burgerzaak. En leerde Amsterdammers goede, malse, sappige en overheerlijke burgers kennen.

Want terwijl nu alle nieuwe burgerzaken een soort hogere wetenschap van de perfecte burger te maken, bij Burgermeester moet het al tien jaar vooral gewoon goed en simpel zijn. Geen poespas, geen uitstapjes naar hotdogs of ander veredeld snackbarvoedsel, zelfs geen friet, nee, gewoon burgers. Met eventueel een gepofte aardappel of kleine salade on the side. En hier wijken ze al tien jaar niet vanaf. Tuurlijk, er is wel eens een burger bijgekomen (hallo zalmburger), maar de grondleggers van de burgertrend blijven bij de basis: goede ingrediënten, het beste rundvlees, en alles home made. Tot aan de ketchup aan toe.

Burgermeester heeft de burger weer hip gemaakt. Dankzij Burgermeester hoefde je je tien jaar geleden opeens niet meer te schamen dat je stiekem op een brakke zondag of any other time gewoon sna(c)kt naar een hamburger. Laten we dat vooral niet vergeten. En vooral er weer eens langsgaan. Want ze kunnen het nog steeds: de beste burgers bakken van de stad.

Burgermeester
Albert Cuypstraat 48
Elandsgracht 130
Plantage Kerklaan 37

>>> Nog meer trek in burgers? Wij zetten al eens met hulp van onze lezers een Tip 20 (ja, zo gek zijn jullie op burgers) onder elkaar. Check it out!

Burgermeester hamburger Amsterdam