Berry 4Vlak achter het horecageweld van De Hallen zit een piepklein zaakje op een hoek. Berry Amsterdam. Vanwege de grootsheid van Du Cap en de Marqt op het Kwakersplein valt het hoekpandje eigenlijk bijna niet op, maar geloof me: Berry Amsterdam is een zaak waarvoor je keihard op je rem wilt en eigenlijk zou moeten trappen. Bij Berry’s  kun je heerlijk ontbijten, koffie drinken, of juist liever verse sapjes, lunchen, met (h)eerlijke boterhammen, zitten, hangen, genieten, en ga zo maar door. Doordeweeks is het ‘maar’ een klein zaakje; in het weekend zijn ze gelukkig dubbel zo groot, omdat dan de tussendeuren naar de achterruimte open gaat.

Berry 3 En leuk detail: de taarten bij Berry’s worden huisgemaakt. Ter plekke. Noem het wellicht marketing-slim als je wilt (de Albert Heijn heeft niet voor niets ooit ook uitgevonden dat het afbakken van brood in de winkel stimulerend op de verkoop werkte). Maar wat mij betreft is het eigenlijk gewoon heerlijk smaakvol en huiselijk. De geur van een vers afgebakken taart die linea recte uit de oven (ok, op even afkoelen na dan) je kaartbordje op gaat, is een geur die onovertroffen is.

Berry 1Leuk, zul je nu misschien denken, maar zo zijn er toch twintig van in een dozijn in 020? Nee. En dat vanwege (vooral) een reden. De cheesecake. De ogenschijnlijk simpele taart is namelijk to die for! Waarvan ik dacht dat het ‘slechts’ een goedbedoelde tip was van de vriendelijke jongeman achter de counter (die ook dezelfde taarten maakt), ging het hier om een van de betere tips van de afgelopen tijd (ok, ok, even los van die voorjaarsterrastips die we de laatste tijd ontvingen). Ovenvers, huisgemaakt, precies sticky genoeg, en net niet zo overheersend dat je de rest van de dag geen pap meer kunt zeggen. Eigenlijk gewoon goddelijk.

Dus trap op die rem mensen and have a very, Berry Amsterdam mensen!

Berry Amsterdam

Bilderdijkkade 27

PS: de cheesecake is eventueel ook to-go. Niet in volledige taarten, maar een puntje op z’n tijd moet best lukken!