Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En vandaag gaat het om misschien wel het ultieme comfortfood: het broodje falafel. Dit zijn de tien lekkerste!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

  1. Mezze1 – Iedereen kent deze als ‘het tentje op de Ten Katemarkt met de lekkerste falafel en humus van de stad’ en daar zou iedereen zomaar eens gelijk in kunnen hebben. Smul-len is het bij dit Griekse tentje aan het einde van de markt. Ze waren dan ook – geheel terecht – ‘Broodje van de week‘ bij Het Parool. Want dat broodje, daar kom je hier voor. Verse groenten, een dikke klodder knoflooksaus, en knapperige smaakvolle falafel. Hmmm….
  2. Gouden Tent – Humus, salades, falafel, deze gouden tent is van alle markten thuis. Meerdere winkels, o.a. in het winkelcentrum achter het Heineken Plein, de Zeilstraat en een kraam op de Ten Katemarkt.
  3. Sonny’s Falafel – De winkel van de Indiaase Sonny op de Eerste van der Helststraat wil je niet missen als falafel-fan. Achter de Cuyp, dus de perfecte pitstop tijdens een rondje marktstruinen.FullSizeRender-7
  4. Mafaldo – Misschien een tikkeltje uit de route aan de Weissenbruchstraat, maar eenmaal gevonden is het genieten geblazen. Niet alleen een top broodje falafel, maar ook andere heerlijke mediterraanse gerechtjes. Maar liefst door drie van onze lezers getipt!
  5. Natuurlijk Smullen – Bij deze biosnackbar aan de Jan van Galenstraat kun je schaamteloos genieten van een broodje falafel. Deze snackbar is namelijk helemaal hip, happening en biologisch verantwoord. Volgens ons kun je hier ook misschien wel de allerlekkerste frites van Amsterdam krijgen.
  6. Le Sud – Vegetarische saladebar aan de Haarlemmerdijk. Olijven, humus, salades, en natuurlijk dat heerlijke broodje. Volop keuze. Als je de vitrine alleen al ziet loopt het water je in de mond…FullSizeRender-6
  7. Mana Mana – Israelische trattoria die van Hiske Versprille maar liefst een 8 kreeg. Groenten voeren hier de boventoon, op de kaart staan Israelische en Arabische favorieten. De falafel is er om je vingers bij af te likken.
  8. Dappermarkt – Volgens een van onze lezers heeft het laatste kraampje op de Dappermarkt aan de FullSizeRender-8kant van de Mauritskade onbetwist de lekkerste falafel. Hoogste tijd dus om het zelf te proeven. Je moet er misschien even naar op zoek, maar dan heb je dus ook wat.
  9. Toetanchamon – Op het Europaplein pal naast de RAI vind je niet alleen steengoede shoarma, de vriendelijke eigenaren van dit Egyptische restaurant weten ook meer dan goed hoe ze een lekker broodje falafel maken. En: in het weekend tot 3 uur ’s nachts open. Perfect dus voor een lekkere midnight snack na een avondje stappen!
  10. De Foodhallen – In de Foodhallen kun je natuurlijk ook een broodje falafel scoren. Bij Maza, waar je ook olijven, humus en andere lekkernijen kunt scoren. En het goede nieuws is dat je de broodjes ook prima mee naar huis kunt nemen. Hoef je niet voor je plekje te vechten terwijl je broodje koud wordt.

Voor volgende week zijn we op zoek naar de beste nieuwkomers van de afgelopen maand – maart dus. Heb je een favoriete new kid? Laat het ons weten via de mailTwitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!

IMG_6292