Uitgelicht standaard

Soms moet je een beetje kunnen valsspelen. Vroeger deed je dat met knikkeren misschien. Of tijdens verstoppertje spelen: stiekem door je vingers kijken om te zien waar iedereen zich verstopte. Vandaag de dag interpreteer ik valsspelen als de kaders wat ruimer zien dan dat je ze misschien in eerste instantie hebt gesteld. En dat is precies wat ik ook vandaag ga doen op dit blog. Vandaag dus geen restaurant, winkel of hotspot dat specifiek voor Amsterdam geldt, maar een product dat onder meer in Amsterdam te verkrijgen is. Gewoon, omdat het lekker is.

Een tijd geleden was ik op terugreis naar het goede Amsterdamse leven, toen ik een korte tussenstop maakte op het Gelderlandplein in Amstelveen. Zo ver nog niets bijzonders, behalve dan dat je op deze locatie in het weekend niet gevonden wilt worden. De Kalverstraat is er met zijn krioelende mensenmassa’s rustig bij. Voor een broodje kwam ik terecht bij Bakkerij Jongejans (vlak naast de Albert Heijn), alwaar ik tegen de vrolijke flesje ‘homemade lemonade’ van Belvoir aanliep. Sparkling lemonade, met mooi vormgegeven etiketten en weer eens anders dan anders. Oftewel: citroentjes fris, ideaal voor de warme zomerdagen! Een godsvermogen lichter maar mét twee halfjes volkoren en acht rammelende flesjes met uiteenlopende namen als ‘Lemon-ade‘, ‘Lime & Lemongrass‘ en ‘ Raspberry Pressé‘ keerde ik uiteindelijk huiswaarts,  terug naar Amsterdam.

Toen onlangs de eerste lentedagen ons weer warmte en vooral zon brachten, heb ik mijn eerste flesje Belvoir Pressé maar eens opengetrokken. Want om 11 uur ’s ochtends in het park al met een fles rose aankomen, is ook zo wat. Tijd dus voor wat lemonsparkles. En het leuke is dat alles wat je van dit (van oorsprong overigens Britse) vrolijke drankje verwacht ook uitkomt. Het is fris, niet standaard of te zoet, heeft een licht zuurtje en vooral: je word er blij van. Dat werd ik helemaal toen ik ontdekte dat niet alleen de bakkerettes in Amstelveen deze frisse zomerdrankjes verkopen, maar mijn plaatselijke BIO-winkel eveneens. Voor de helft van de prijs nog eens.

Stap binnenkort dus eens binnen bij je plaatselijke natuurwinkel en laat je verrassen door de sparkles van Belvoir: hoogstwaarschijnlijk staat het ook daar in de schappen. Want ik voorspel het je: tijdens de alcoholvrije momenten deze zomer gaat dit drankje het maken. Al is het alleen omdat de blije etiketjes het zo leuk doen op de foto’s. Looking juicy, baby!

Belvoir fruit farms
www.belvoirfruitfarms.co.uk