Uitgelicht standaard

Cosmopolitische koffie. Ja, het bestaat echt in Amsterdam. Sterker nog, het bevindt zich bijna onder mijn eigen neus, in de oh zo vertrouwde wijk De Pijp. De Frans Halsstraat om precies te zijn. Een van de betere smikkel- en smulstraatjes van Amsterdam. Zo zit hier bijvoorbeeld De Witte Uyl, Zen’s – de Japanse delicatessenzaak, wijnhandel Van Krimpen natuurlijk, en Today’s – a.k.a. eten wat de pot schaft. En sinds kort ook Mem’s.

Een zaak waar je misschien op het eerste gezicht misschien zomaar aan voorbij zou gaan. Maar waar je beter even stil kunt staan om eens naar binnen te kijken. Dan zie je een stoere koffiebar, waar koffie maken een kunst is (ik begreep dat je na een espresso van eigenaar Mehmet nooit meer anders wilt). Waar je ook terecht kunt voor lekkere broodjes. En waar de hele sfeer mede ook dankzij de lokale Amsterdammer eigenlijk bijna on-Nederlands aanvoelt. Een beetje jazzy, een beetje artistiek. Meer dus als een comsmopolitische omgeving voor een lekker bakkie pleur. Sounds like a plan to us!

Overigens ontdekten we dat het prachtige Oosterse tegelwerk (wat zo geweldig afsteekt tegen de bakstenen bar) momenteel ook wordt doorgetrokken naar de tuin erachter. Hopelijk kunnen we onze Indian Summer dus hier voorlopig nog wat verlengen.

Mem’s. Waar graffiti op de gevel tot kunst verheven is.

1e Jacob van Campenstraat 27 hs
Ook te volgen op Facebook

>>> Helaas, Mem’s is inmiddels niet meer. We hebben er gelukkig wel iets voor in de plaats teruggekregen: Bowie’s!