Uitgelicht standaard

PS: Hugo’s is inmiddels dicht maar mocht je zin hebben in een lekkere cocktail, check onze Cocktail Tip 10!

It’s cocktailtime in West! Het Hugo de Grootplein is namelijk weer een hotspot rijker. En wat voor één! Bar Hugo opende hier eind vorig jaar haar deuren. En als je een beetje bekend bent met het Hugo de Grootplein weet je wat voor enorme transformatie deze locatie heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden alleen nog een dubieuze Italiaan/ shoarma-zaak, nu topzaken als Orontes, Azur Bleu en Razmataz. Kan daar nog een topper bij dan? Absolutely!

De gevestigde orde zijn namelijk weliswaar allemaal steengoede restaurants, maar een beetje spannender mag het wel op dit plein. Hugo kan wel een beetje sexiness gebruiken zegmaar. Een goede cocktailbar – inclusief de nodige bites – was dus precies wat dit plein nodig had. Met naast de classics als een Bloody Mary en een Daiquiri ook de meest spannende combi’s van de fabuleus shakerboys achter de bar zelf. Met exotische namen als Wild Southside, Smoking Johnnie en Spicey Tropics die niet anders dan tot de verbeelding kunnen spreken.

En hoe fijn een liquid dinner soms kan zijn: naast het lekkers van de cocktailshakers is er ook voldoende om de nodige trek te stillen. Maar uiteraard niet standaard. Aan voor- of hoofdgerechten doen ze bij Hugo namelijk niet. Je kiest gewoon wat je lekker vindt, en afhankelijk van je trek in het klein of in het groot. En als je geen zin hebt (of al de nodige cocktails verorberd hebt natuurlijk) laat je de chef gewoon zijn finest dishes voor je klaarmaken. En believe me: daar krijg je zeker geen spijt van. Van de op het eerste gezicht simpel ogende gerechtjes weet de chef namelijk hele mooie en spannende combi’s te maken. Zo was het tartaartje van tomaat een kunstwerkje op je bord en de kalfsentrecot om je vingers bij af te likken. En het dessert? Gewoon nog een Hugo the Great natuurlijk. De cocktail welteverstaan.
Bar Hugo heeft het hippe en sexy borrelpubliek teruggebracht naar het Hugo de Grootplein. De zoveelste aanwinst voor het steeds leuker wordende West. En voor degenen onder ons uit een ander stadsdeel: Zie Hugo gewoon als de ultieme omfiets-cocktail. Did I mention the fabulous shakerboys achter de bar? Juist. Het moge duidelijk zijn: Hugo is je next stop voor een cocktail!